Három Bukor-megálló Annemasse előtt

Bukor Ádám utolsó világbajnokságára készül a juniorok mezőnyében. Az idén felnőttek között is versenyző galántai uszonyos úszó három Európa- és egy világbajnoki címe mellé újabb elsőségeket is szerezne korosztálya idei legrangosabb viadalán a franciaországi Annemasse-ban.

Bukor Ádám utolsó világbajnokságára készül a juniorok mezőnyében. Az idén felnőttek között is versenyző galántai uszonyos úszó három Európa- és egy világbajnoki címe mellé újabb elsőségeket is szerezne korosztálya idei legrangosabb viadalán a franciaországi Annemasse-ban. Három versenyen indult az elmúlt hónapban a felkészülés jegyében.

Április tizedikén azonban váratlan dolog történt vele a válogatott edzőtáborában. Rosszul lett, kórházban kötött ki. Érrendszeri és szívproblémák nem merültek fel, kiderült, hogy kullancsból származó vírus van a szervezetében. A laboratóriumi vizsgálatok hosszú sora végén, május harmadik hetére az is kiderült, hogy már vírusmentes, s folytathatja az edzésmunkát.

Közben Ádám indult versenyeken is. Első állomása Südstadt volt. Az osztrák nemzetközi bajnokságon vágsellyei barakudás klubtársai társaságában szerepelt. Kétszáz és négyszáz méteren is magabiztosan győzött. „Eredményeiből is látni, hogy ez csak ellenőrző verseny volt számára, igazi ellenfele nem akadt a mezőnyben – tért vissza az ausztriai kiruccanásra Jakoda Tibor edző, édesapa. – Mivel Ádám állapota időközben nem romlott, vállaltuk a törökországi Világkupát is. Gebzében a sorozat idei hatodik állomásán Ádám már komolyabb erőbevetésre kényszerült. Négyszázon alig maradt el 3:02 perces poznani csúcsától, nagyon szépen úszott. A nyolcszázat meg mesterien nyerte ukrán riválisa előtt. A benyúláskor ezúttal nyolcszázad másodperc volt az előnye. Minden szempontból jól sikerült a szereplése. Nyolcszázon idén uralja a világ élmezőnyét, januártól veretlen ezen a távon. Legtöbbet ezt ússza, a legerősebb versenyszáma. Kétszázon is elindult, másodikként csapott a célba.”

Előbb kérdéses volt, végül mégis elindult a vágsellyei országos bajnokságon. Kétszáz és négyszáz méteren versenyzett. „Beugrott a vízbe, kétszer úszott egyet, és könnyedén győzött. Neki a hazai medencében nincs ellenfele, számára a felnőtt világmezőny az igazi kihívás – részletezte Jakoda Tibor. – Jelenleg felszíni úszásban száztól ezerötszáz méterig mind az öt távon a legjobb junior a világon. Minél hosszabb a táv, annál jobban elhúz a mezőnytől egy-egy versenyen. Idén kihagyjuk a felnőtt-világbajnokságot, a júliusi junior vb-n azonban három nagy eredményt várok Ádámtól. Szeretném, ha nyolcszázon világcsúcsot is úszna.”

A három verseny eredményei a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?