Hanzelé a Duna Kupa

Wroclaw/Pozsony/Somorja. Mozgalmas és sikeres hétvégéjük volt a somorjai fiatal tőrözőknek. Szombaton a lengyelországi Wroclawban indultak földrészünk legrangosabb, 200 indulót jegyző diákversenyén, és Nagy József edző szerint nagyon jól helytálltak.

Wroclaw/Pozsony/Somorja. Mozgalmas és sikeres hétvégéjük volt a somorjai fiatal tőrözőknek. Szombaton a lengyelországi Wroclawban indultak földrészünk legrangosabb, 200 indulót jegyző diákversenyén, és Nagy József edző szerint nagyon jól helytálltak. Hét ország – köztük a nagyhatalmaknak számító Németország, Ukrajna, Franciaország és Lengyelország – társágában értékes döntős helyeket szereztek, Zezula Marek és Jaroslava Čeligová pedig a dobogó harmadik fokára is felállhatott. „Lengyelország a világ egyik legerősebb utánpótlás bázisa, felvonultatta teljes versenyzői me-zőnyét, de egyik klubnak sem volt három vívója a nyolcas döntőben, csak nekünk, somorjaiaknak. És még otthon maradt egy ászunk, Horváth Mihály betegség miatt nem utazhatott velünk” – összegezte a lengyelországi szereplést a somorjai edző.

A Challenge Vitti viadal eredményei, fiúk, idősebb fiúk (7 ország 77 indulója): 1. Gmerek (lengyel)... 3. Zezula Marek... 5. Bucsuházy Tibor (tavaly is ötödik volt)... 7. Domsitz Tibor; fiatalabb fiúk (6–100): 26-29. Forgách Gergely (a híres somorjai vívónemzedék legfiatalabb képviselője), Hegyi Zoltán; idősebb lányok (4–52): 3. Jaroslava Čeligová... 26. Zalka Nikolett; fiatalabb lányok (4–101): 5. Bekő Valéria... 7. Csölle Krisztína.

Vasárnap zajlott fővárosunkban a kadett Duna Kupa, két fegyvernemben. „Mivel időpont-módosítás miatt a korosztály vb-je előtt két héttel volt a torna, Magyarországon éppen bajnokságot rendeztek, itthon pedig az influenza ritkította meg az indulók sorát, elég kevesen rajtoltak mindegyik kategóriában“ – sorolta a hiányzások okait Nagy József. ĺgy fordulhatott elő, hogy a tőröző lányok között mindössze 3 ország öt versenyzője lépett pástra. „Ukrán és fehérorosz lány is rajtolt, de a gyengébbek közül. Gyöngyi a csoportban kikapott klubtársától, Pongrácztól, de utána könnyedén verte ellenfeleit, és megérdemelten lett első a foghíjas mezőnyben”– értékelte tanítványa győzelmét a somorjai edző. A töröző fiúk között a legjobb somorjai, Ferenec Tibor az ötödik helyen végzett. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?