Hantuchová is a vb-n

Megnyerte a linzi tenisztornát, így indulhat a madridi tenisz-világbajnokságon Daniela Hantuchová. A szlovák teniszező az elődöntőben a cseh Vaidišovát, a döntőben pedig a svájci Patty Schnydert múlta felül.

Daniela Hantuchová megnyerte a linzi tornát és indulhat a WTA-világbajnokságonSITA/AP-felvételHantuchová második kiemeltként vágott neki a linzi tornának, így az első fordulóban nem kellett játszania. A nyolcaddöntőben az argentin Dulkót, a negyeddöntőben az ukrán Bondarenkót verte, a legjobb négy között pedig Vaidišovát búcsúztatta, pedig a cseh lánynak még meccslabdája is volt. A döntőben a hatodikként rangsorolt Schnydernek már nem sok esélye volt, a jó formában játszó Hantuchová 76 perc alatt véget vetett a meccsnek.

Ez volt a szlovák kiválóság idei negyedik döntős szereplése – korábban már Indian Wellsben, Bali szigetén és Luxemburgban is eljutott a fináléig –, s pályafutása harmadik tornagyőzelmét aratta.

Hantuchová győzelmével bebiztosította részvételét a madridi nem hivatalos világbajnokságon, mivel pontszámban beérte az orosz Sarapovát, a több abszolvált torna (26–12) pedig a szlováknak kedvez. A madridi megmérettetésen végül Sarapova is ott lesz, Venus Williams ugyanis fáradtságra hivatkozva lemondta a részvételt.

„Nagy álmom teljesült, hogy kvalifikáltam magam az év végi elittornára – nyilatkozta Hantuchová. – Egész évben ezért dolgoztam, csodálatos jutalmat kaptam a kemény munkáért. Minden egyes meccset nagyon fogok élvezni, már alig várom, hogy Madridban legyek.”

ELŐDÖNTŐ: Hantuchová (szlovák, 2.)–Vaidišová (cseh, 5.) 2:6, 6:2, 7:6.

DÖNTŐ: Hantuchová–Schyder (svájci, 6.) 6:4, 6:2. (sita, ú)

Az eddigi tornagyőzelmek

2002. március 16. Indian Wells Hantuchová–Hingis 6:2, 6:4

2007. máricus 17. Indian Wells Hantuchová–Kuznyecova 6:3, 6:4

2007. október 28. Linz Hantuchová–Schnyder 6:4, 6:2

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?