Hamšík: Nem szállhatunk el…

Marek Hamšík jó hangulatban érkezett a szlovák nemzeti focicsapat Eb-felkészülés előtti gyülekezőjére. Nem csoda, klubja, a Napoli a vasárnapi bajnokin 4:0-ra legyőzte a Frosinonét, és ezzel bebiztosította a második helyét.

Marek Hamšík jó hangulatban érkezett a szlovák nemzeti focicsapat Eb-felkészülés előtti gyülekezőjére. Nem csoda, klubja, a Napoli a vasárnapi bajnokin 4:0-ra legyőzte a Frosinonét, és ezzel bebiztosította a második helyét. A 28 éves, 85-szörös válogatott középpályást Szencen faggattuk.

Nagy ünneplés volt, miután a Serie A-ban ezüstérmes lett a Napoli?

Rendkívül sikeres szezont zártunk, a klubvezetők, a szurkolók és mi játékosok is elégedettek vagyunk. Rövid volt az ünneplés, de annál intenzívebb (nevetve)…

Milyen érzés, hogy az olasz ligagólok tekintetében utolérte a nápolyi klub korábbi üdvöskéjét, Diego Maradonát?

Egy szóval: fantasztikus. A 81 találat újabb mérföldkő a pályafutásomban, nagyon boldog vagyok, hogy beértem az SSC egykori legendáját. Remélem, hamarosan meg is előzöm.

Minden bajnoki meccsen játszott a hét végén zárult szezonban. Milyen állapotban jött a gyülekezőre?

Szerencsére a sérülések elkerültek, fizikálisan jól érzem magam. Volt egy nagyon rövid szabadságom, és most megkezdődött az Eb előtti edzőtáborozás, amelyen erőnlétileg és lelkileg is fel kell készülnünk a kontinensviadalra.

Hol volt szabadságon?

Nem nevezném ezt szabadságnak, inkább csak rövid kikapcsolódásnak. A feleségemmel három napot Párizsban töltöttem.

A francia fővárosban is megismerték?

Igen, többen is. Leszólítottak, hogy miért nem igazolok a Paris Saint-Germainhoz.

Párizsban a Stade France-ot is megnézte?

Azt nem. Ott még sosem voltam.

Esetleg majd a döntőben?

Azt azért nem hiszem, hogy odáig eljutnánk (nevetve). Esetleg szurkolóként megnézem a finálét.

Nem bízik a csapatban?

Dehogynem. Ám nem lehet elszállni…

Mit vár az együttestől az Eb-n?

A csapat már jó ideje együtt játszik, a 2010-es vb-hez képest jóval tapasztaltabbak vagyunk. Tovább akarunk jutni a nehéz csoportból, ahol az angolok, az oroszok és a walesiek a riválisaink. Mindent megteszünk, hogy ez sikerüljön. Aztán a nyolcaddöntőben már minden megtörténhet.

Örül az ausztriai edzőtáborozásnak?

Mit mondjak? Nem nagyon (nevetés). De félre a tréfát, természetesen tisztában vagyok azzal, hogy csak úgy lehetünk sikeresek az Európa-bajnokságon, ha jól felkészülünk. Tehát állok elébe, jöjjön, aminek jönnie kell.

Grúzia lesz az első ellenfél az edzőtáborozás során, amelynek Vladimír Weiss a szövetségi kapitánya.

Érdekes meccsre van kilátás, három nap alatt előbb a grúzokkal, majd a németekkel játszunk. Kíváncsi vagyok, Ján Kozák kapitány hogyan fogja elosztani a keret tagjait.

Ritkán játszik a szlovák válogatott a világbajnokkal.

A Nationalelf már jóval keményebb dió lesz, mint a grúzok elleni ütközet. Nehéz meccs lesz, de ez még odébb van, előbb tíznapos edzőtáborozás következik.

Mit szól ahhoz, hogy Bero, Škriniar és Zreľák személyében három fiatal játékos is meghívót kapott?

Ez csak plusz, hogy új tehetséges játékosokkal bővült a keret. Biztosan meg akarják mutatni, hogy rászolgálnak a kapitány bizalmára. Szívélyesen fogadtuk és bíztattuk őket. Škriniart láttam a Sampdoria mezében, Beróékról csak hallottam, mert szlovák tévéadóim nincsenek Nápolyban.

Megint arról írnak, hogy esetleg elhagyja a Napolit. Van ennek reális alapja?

Minden átigazolási időszakban hírbe hoznak sztárcsapatokkal. Jól érzem magam Nápolyban, érvényes szerződés köt a klubhoz. Az igazat megvallva, nem is töröm ezen a fejem, számomra most az Európa-bajnokság a legfontosabb.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?