Hajrágóllal nyertek a Pingvinek

A Pittsburgh Penguins 2 perc 33 másodperccel a vége előtt ütött góllal 3:2-re legyőzte a vendég San Jose Sharks csapatát az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) döntőjének első mérkőzésén.A hazaiak az első harmad derekán két fiataljuk, Bryan Rust és Conor Sheary révén 62 másodperc alatt kétgólos

A Pittsburgh Penguins 2 perc 33 másodperccel a vége előtt ütött góllal 3:2-re legyőzte a vendég San Jose Sharks csapatát az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) döntőjének első mérkőzésén.

A hazaiak az első harmad derekán két fiataljuk, Bryan Rust és Conor Sheary révén 62 másodperc alatt kétgólos előnyre tettek szert. Utoljára a 2009-es döntőben fordult elő, hogy egy csapatból két újonc is eredményes legyen, akkor a detroiti Jonathan Ericsson és Justin Abdelkader éppen a későbbi Stanley-kupa-győztes Pittsburghnek talált be. Rust immár hat találatnál jár a playoffban, ez klubcsúcsnak számít az újoncok között. Érdekesség, hogy a Penguins fiatalja az alapszakaszban 55 találkozón csupán ötször volt eredményes.

A San Jose a második harmad elején emberelőnyből szépített, majd még a szünet előtt a 36 esztendős, 18. idényét taposó, de csak első NHL-es döntőjében érdekelt Patrick Marleau-nak köszönhetően egyenlített.

A meccs hajrájában Nick Bonino egy remek passzt emelt a léc alá, így a Penguins 1:0-ra vezet az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcában.

A finálék nyitányán sorozatban ez volt a hetedik összecsapás, ami egy góllal dőlt el, és megszakítás nélkül a hatodik, amelyben a győztes gól az utolsó öt percben vagy a hirtelen halálban esett. A finálé első meccsét utoljára 2006-ban nyerte keleti klub, akkor a Carolina Hurricanes játszott az Edmonton Oilersszel.

Amióta négy győzelem kell a végső sikerhez, azaz 1939 óta, a 76 lejátszott döntőből 59-szer az a csapat győzött, amely az első felvonásban diadalmaskodott, ez 78 százalékos győzelmi mutató.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?