Ha tavasz, akkor Fradi!

<p>Vasárnap délután rendezték a Fradi és az Újpest derbijét – a jobb formában lévő FTC 2:0- ra nyert, és ezzel az MTK-t megelőzve feljött a tabella második helyére.</p>

KISS TIBOR NOÉ

A rangadó a tavaszi eredmények alapján sima Fradi-győzelmet ígért: a tavaszi eredmények alapján a Fradi az első, az Újpest az utolsó helyen áll a bajnoki tabellán. S bár a rangadókon a bajnoki helyezés és a pillanatnyi forma általában nem számít, ez most számított. A lagymatag első félidő után ráadásul parázs másodikat láthattunk, a Fradi nagyon rákapcsolt a szünet után. Ennek hamar meg is lett az ereménye, a 61. percben Hajnal lőtt közelről a kapuba egy kipattanót, majd néhány perccel később minden eldőlt. Előbb Ojo fejesét tornázta ki a kapufa tövéből elképesztő bravúrral Dibusz, majd tíz másodperccel később már Böde vezethette rá a labdát az Újpest kapusára, de Suljic lerántotta. Piros lap, ráadásul a szabadrúgást Varga Roland parádésan vágta be a kapuba, 2:0, ennyi volt.

Ami biztos, az elmúlt hetek rémes látogatottsági adataihoz képest vasárnap délután megdőlt a szezoncsúcs: az Üllői úton 21 217 néző tekintette meg élőben a találkozót. A rekord annak ellenére született meg, hogy a két klub ultrái folytatták az MLSZ szurkolói kártyája és saját klubjaik vezetősége elleni tiltakozásukat, így a „keményvonalas” drukkerek ezúttal sem váltottak jegyet a meccsre. A több ezer néző a Népligetben, illetve az Újpest főterén felállított kivetítőkről követte az eseményeket. Jellemző tény, hogy a találkozóra „semleges” szurkolói kártyával nem lehetett bemenni, a Groupama Arenába pedig csak azokat az újpesti szurkolókat engedték be, akik az UTE stadionjától induló buszokon, szervezett utazással jutottak el a kilencedik kerületbe. Ők 251-en voltak.

A rangadón kívül egyéb meccseket is rendeztek az NB I-ben. Az MTK például 2014 márciusa óta, azaz egy év után játszott ismét döntetlent az élvonalban. „Meglehetősen gyenge játék” jellemezte az első félidőt, majd „az utolsó negyedóra fő kérdése az volt, hogy eltalálja-e valamelyik csapat a kaput” – írta a Nemzeti Sport a Dunaújváros–MTK (0:0) mérkőzésről. Bánhatja, aki nem látta a bajnoki címre hajtó MTK meccsét. Győrben viszont „krimi” zajlott, az ETO–Nyíregyháza meccs alakulása: 0:2, 2:2, 2:3, a győztes gólt Pekár László szerezte a 94. percben. „A játékosok nem adnak bele mindent” – mondta indulatosan a mérkőzés után a Quaestor-botrány miatt a csőd felé robogó Győr edzője, Vasile Miriuta. A román származású tréner elmondta: vagy néhány játékos távozik a csapattól – vagy ő. Hamarosan kiderül.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?