GYÚJTÓPONTBAN

Párkányi bocsánatkérés
Párkány. A III. liga nyugat-szlovákiai csoportjában közreműködő párkányiak trénere, Bohumil Toběrný még tegnap délután is csak kereste a szavakat, amikor arról érdeklődtünk, mi okozta csapata bősi fiaskóját (0:9). „Letört és csalódott vagyok.

Párkányi bocsánatkérés

Párkány. A III. liga nyugat-szlovákiai csoportjában közreműködő párkányiak trénere, Bohumil Toběrný még tegnap délután is csak kereste a szavakat, amikor arról érdeklődtünk, mi okozta csapata bősi fiaskóját (0:9). „Letört és csalódott vagyok. Ezúton is szeretnék elnézést kérni szurkolóinktól, szégyent hoztunk a klubra, a városra, melynek színeit képviseljük. Ez a megsemmisítő vereség nemcsak a gyengén teljesítő futballistáink, hanem a szakmai stáb kudarca is egyben” – gyakorolt önkritikát a tréner. Megtudtuk, a vendégek három kez-dőemberük – Vendégh, Tárnyik és Tácsik – nélkül léptek pályára. A 15. percben Varga megsérült, cserélni kellett. „Csak azt nem értem, miért rúgta fel hátulról, alattomos módon Ármait hétgólos vezetésüknél a hazaiak 4-es számú játékosa. Alighanem ezzel akarta nekünk megadni a kegyelemdöfést…” morfondírozott a vesztes kollektíva edzője. (ái)

Peredi feltámadás

Pered/Nyárasd. A nyárasdi listavezető felett aratott 1:0-ás győzelmével mutatkozott be hazai közönség előtt a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjában az utóbbi hetekben gyengélkedő peredi együttes új trénere, Ladislav Kečkéš. „Alaposan feltérképeztem a vendégeket. Tudtam, hogy a védekezés a gyengéjük, ezért három csatárral támadtunk. A szurkolók fantasztikusak voltak, tizenkettedik játékosként segítették a csapatot. Először volt olyan élményben részem, hogy visszatapsoljanak minket az öltözőből” – örvendezett a szakember. „Ugyan több helyzetet dolgoztunk ki, mint a hazaiak, de megérdemelték a három pontot, mivel jobban akarták a győzelmet. Remélem, futballistáinkra figyelmeztetésként hatott az idénybeli első vereség” – nyilatkozta Veszelovszky Lajos, a nyárasdiak társ-klubelnöke. (kb)

Sztrájkoltak a sáróiak

Tolmács/Sáró. Kiütötte (17:0) a sáróiakat a lévai területi bajnokság tolmácsi éllovasa a vasárnapi bajnokin. A vendégek a kezdőcsapat nyolc (!) stabil tagja nélkül érkeztek a mérkőzésre. Még szerencse, hogy húsz tagú kerettel rendelkeznek, így legalább létszámban pótolták a hiányzókat. „A játékosok fejében van a hiba, egyesek sztrájkolnak. Kénytelenek voltunk mindhárom kapusunkat bevetni, közülük ketten a mezőnyben jutottak szóhoz. Negyedóra elteltével féltucat góllal vezettek a hazaiak, félidőben pedig már 12:0 volt az állás” – emlékezett vissza a történtekre Fűri Gábor, a vendégek klubelnöke, aki nem volt hajlandó közreadni a sztrájkot kiváltó okot. „Más csapat már rég elhagyta volna a zöld gyepet, mi azonban folytattuk a játékot. Legalább sportszerűségből jól vizsgáztunk” – mutatott rá fellépésük egyetlen pozitívumára a tisztségviselő. (áb)

Bizalmat kapott Navrátil

Nagyabony. Nincs már nyeretlen együttes a dunaszerdahelyi területi I. osztályban. A nagyabonyiak ugyanis a hét végén mindhárom pontot bezsebelték a szomszédos Királyfiakarcsán. „Úgy kellett csapatomnak ez a győzelem, mint egy falat kenyér. Remélem, már elhiszik, hogy ők is képesek a győzelemre. Hatalmas morális erőről tettek tanúbizonyságot, mivel háromszor is vezettünk, de mindig kiegyenlítettek a hazaiak. Ágh József aztán a 88. percben egy védhetetlen lövéssel beállította a 4:3-as végeredményt.” – emlékezett vissza a szoros mérkő-zés történéseire Navrátil Károly, a nagyabonyiak edzője. „Jól esett, hogy a múlt héten a vezetőktől is bizalmat kaptam. Bízom benne, hogy most már elindulunk felfelé” – árulta el óhaját az egyébként sikeres asztaliteniszező. (kb)

Övéiket verő feketenyékiek

Vízkelet/Feketenyék. A nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjában vitézkedő vízkeleti újonc a vasárnapi mátyusföldi rangadón játszi könnyedséggel győzte le feketenyéki riválisát. A párharc érdekessége, hogy a hazaiak játékoskeretében hat olyan futballista (Póda, Kaprinai, Lieskovský, Farkas, Mikuš Csaba, Gasparovics) is van, aki egy évvel ez-előtt még a vendégeket segítette őszi elsőséghez. Közülük a Mikuš–Gasparovics duó oroszlánrészt vállalt jelenlegi kollektívája diadalában. „Ezen a meccsen kétszer iratkoztam fel a gólszerzők közé. Nincs bennem bosszúvágy. Még az sem hozott ki a sodromból, amikor a vendégek egy maroknyi csoportja beszólásokkal igyekezett felhergelni. A vesztesek drukkereinek kilencven százalékával jó kapcsolatban vagyok” – fogalmazott a tősgyökeres feketenyéki Gasparovics László. (ái)

Skót légiósgól a rangadón

Galánta/Negyed. Az elmúlt hét közepén győzelemmel debütált a III. liga nyugat-szlovákiai csoportjában a negyediek skót vendégmunkása, Gerard Paolo Rossi. „Az FC Hibernian Edinburgh futballistája előbb a Los Angeles Galaxy csapatánál próbálkozott. Sem ott, sem pedig a nagyszombati Spartaknál nem szerződtették. Már a hazautat szervezte, amikor új trénerünk, Vladimír Ekhardt hozzánk invitálta” – értesültünk az idegenlégiós felbukkanásának körülményeiről Bereczky Zoltán negyedi klubtitkártól. Kiderült, hogy Rossi, aki jelenleg Nagyszobatban él, angolul kommunikál edzőjével, és néhány társával. „Autót nem igényelt, mondván nehezen tudna átállni a balos vezetésre. Focicipőből viszont több párat is kért. Ezeket a félidőben cseréli. ĺgy volt ez a galántaiak elleni meccsen is, melynek hajrájában 30 méterről leadott bombája a vinkliben landolt” – elevenítette fel légiósuk legutóbbi dicső tettét a tisztségviselő. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?