Győzelemmel kezdtek Geriék

<p>Rimaszombat. Győzelemmel kezdte az új szezont a rimaszombati együttes, amely ebben a naptári évben először nyert hazai pályán bajnoki meccset. A gömöriek 2:1-re verték a kassai Lokomotívát, a hazai gólokat Kotľar és Morháč lőtte.</p>

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

„A tavaszi keretünkben voltak olyan játékosok, akiket csak egy edzésen láttunk, és az előzetes információink alapján többet vártunk tőlük. Bízom benne, hogy a mostani együttesünk erősebb. Az már most megmutatkozott, hogy ezek a fiúk jobban akarják a győzelmet, tapasztaltabbak, mennek a siker után, úgyhogy remélem, jobbak leszünk, mint tavasszal” – mondta már a mérkőzés után Geri Gergely, a rimaszombatiak vezetőedzője.

A gömöriek tavasszal egy mérkőzést sem nyertek meg otthon, így lélektani szempontból is fontos volt számukra a szezonnyitó. A csapatba visszatért Podbrezováról a balhátvéd Morháč, valamint Gálik is, így a védelem a sérült Migaľa nélkül is stabilnak mondható.

A mérkőzés első helyzete a vendégek előtt adódott: Labun közeli fejesét Prošovský bravúrral védte. A hazaiak eleinte nehezen lendültek bele (tavasszal is a helyzetek kialakítása jelentette számukra a legnagyobb problémát), azonban fokozatosan átvették az irányítást. Hladík fejesét még Giertl kapus védte, a Tőketerebesről érkezett Kotľar lapos lövésével szemben azonban már tehetetlen volt – 1:0.

A Lokomotíva kilenc perc után egyenlített, Čertíket szerelték a vendégek térfelének közepén, s a kassaiak gyors kontráját követően Kinský egyedül állt Prošovskýval szemben. Az első kísérletet még védte a rimaszombati kapus, a másodikat már nem tudta – 1:1.

A második félidőre nagyon elszántan futottak ki a rimaszombatiak, Čertík ziccere kimaradt, majd Šlosár gurított a kapu mellé. Az 59. percben azonban megszületett a hazaiak második gólja: Morháč egy jobb oldali szabadrúgásból ballal laposan a rövid sarkot célozta meg, a kapus elmélázott, és már csak a hálóból szedhette ki a labdát – 2:1. Morháč azonnal a kispadhoz szaladt, Piszár József sportigazgatóval és Geri edzővel együtt ünnepelte a találatát.

A hazaiak akár nagyobb arányban is győzhettek volna, de Szivcsevics a 84. percben az égbe lőtt az ötös sarkáról, majd Popovics Morháč beadása után a kapu fölé fejelt. A ráadás perceiben Zahranicsnij helyzetét védte a Lokomotíva kapusa.

„Védekező taktikával jöttünk Rimaszombatba, mert mégis mi vagyunk az újoncok, ráadásul csak a 8. helyről jutottunk fel a második vonalba. Vártuk a rimaszombatiak rohamait, de azok nem jöttek, ehelyett majdnem mi szereztünk vezetést. Később már a hazaiak domináltak, és megérdemelten győztek, sokkal több helyzetük volt” – nyilatkozta Jaroslav Galko, a Lokomotíva edzője.

Geri szerint is megérdemelt hazai siker született: „Gratulálok a fiúknak a teljesítményükhöz. A vendégek egyenlítő gólja kicsit visszavetette a csapatot, de a szünetben megbeszéltük, hogyan akarunk játszani, és meg is szereztük a győztes gólt.” (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?