Gyors versenyen futna szintidőt

<p>Saját iramát futva, könnyedén győzött a férfiak 800 méteres síkfutásában. Timoranský Tamás először lett e táv országos bajnoka a felnőttek között. A pozsonyi Slávia UK 21 éves udvardi versenyzője 1:51,55 perc alatt ért célba. A besztercebányai bajnokságról és idei szerepléséről beszélgettünk.</p>

J. MÉSZÁROS KÁROLY

Hogyan hagyta maga mögött vetélytársait nyolcszázon?

Az időm nem a legjobb, de számomra ezúttal a győzelem volt a fontos. Taktikai versenyt futottunk, és csak a végén kerültem az élre.

Vagyis hajrágyőzelmet aratott?

Az egyik srác nagyon gyorsan kezdett, engem is meglepett az irama. Nem rohantam vele, a saját tempómban folytattam. Aztán elfáradt, és hatszáznál utolértem. Átvettem a vezetést, és végig kibírtam az első helyen.

Lehetett számítani erre az elsőségre?

Nyolcvan százalékban biztos voltam benne. Kicsit meglepett az említett futó gyors kezdése, de nem estem pánikba, megvártam, míg elfárad, és elé kerültem. Végül egy másodperces előnnyel győztem.

Hiányzott a mezőnyből a szám szlovákiai legjobbja, Jozef Repčík…

Nem rajtolt, mert edzőtáborban volt. Távollétében kaptam egy ajándékot, s legerősebb számomban éltem a felkínált lehetőséggel. Szoktam még négyszázat is futni, de az 1500 méter már nem megy annyira. Edzőm, Marcel Lopuchovský is négyszázas futó volt egykor, nem csoda, hogy a leghosszabb vágtaszám felé terelget.

Ez volt az idei legfontosabb versenye?

Valójában igen. Egyetlen célom a szezon hátralévő részében, hogy gyorsan fussak. Valamilyen módon 1:50 perc alá akarok kerülni, s közben hajszolom a jövő évi U23-as Eb-szintet, ami 1:49,20 perc. Már tavaly is próbálkoztam kijutni a korosztály kontinensviadalára, de nem sikerült. Most csúcsformában vagyok, csak kellene egy gyors iramú verseny, ahol megmutathatnám, mi rejlik bennem.

Mikor fut legközelebb?

Augusztus harmadikán Luxemburgban. Nagyon remélem, hogy jó időt érek el. Egyéni csúcsomat, ami 1:50,20 perc, tavaly értem el. Idén a cseh extraliga tábori fordulójában 1:50,59 percig jutottam. Ott már igazán jól éreztem magam, csak az volt a baj, hogy lassú első kört futottunk. Ha gyors az iram mindkét körben, akkor van esélyem a szintidőre. Sajnos, nincs sok gyors verseny.

Második lett a bajnokságon a Slávia UK 4x400 méteres váltójával. Nem volt esély a győzelemre?

Húszméteres hátránnyal vettem át a váltót. S bár én voltam a befutóember, túlságosan nagy volt az előttem haladó előnye, csak lefaragnom sikerült belőle.

Májusban a váltófutás nem hivatalos világbajnokságán is indult a Bahama-szigeteken. Milyen emlékei vannak erről a versenyről?

A Nové Mesto nad Váhom-i selejtezőben 1:50,80 perces idővel harcoltam ki a váltóba kerülést. A legnagyobb mediális érdeklődés ezt a versenyt kísérte. Nassauban 4x800 métert futottunk, és a szlovák váltó 7:32,87 perces új országos csúccsal lett nyolcadik. Egy hetet töltöttünk a távoli szigetországban, két napig tartottak a versenyek, mi az elsőn indultunk.

Legutóbb hol állt rajthoz?

Négyszázat futottam a szlovák extraliga dubnicai, harmadik fordulójában. Másodikként értem célba 49,01 másodperces idővel.

Udvardi, de pozsonyi klubban versenyez. Közben tanul?

Igen, most voltam másodéves a Szlovák Műszaki Egyetemen. Informatikára járok. 2013-tól vagyok a Slávia UK versenyzője, előtte az érsekújvári AC-ban atletizáltam.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?