Grajcár és IV. liga nélkül

Ekel. Néhány éve megnyerték a nyugat-szlovákiai IV. fociliga délkeleti csoportját, de pénz hiányában nem vállalták a magasabb költségeket, és nem neveztek be a III. ligába. Idén hasonló eset történt, a 2015/2016-os évadban nyolcpontos előnnyel lettek az ekeliek az V.

Ekel. Néhány éve megnyerték a nyugat-szlovákiai IV. fociliga délkeleti csoportját, de pénz hiányában nem vállalták a magasabb költségeket, és nem neveztek be a III. ligába. Idén hasonló eset történt, a 2015/2016-os évadban nyolcpontos előnnyel lettek az ekeliek az V. liga keleti csoportjának bajnokai, és ismét nem léptek magasabb osztályba. A miértre kerestük a választ.

„A jelenleg kialakult kavarodásnak anyagi vetületei vannak. A községi hivatal révén eddig is csak egy jelentős támogatónk akadt, amely komoly összegeket fordított a csapat fenntartására. A IV. liga jóval magasabb költségeit azonban az egyébként futballszerető képviselő-testület sem tudta vállalni. Jómagam sem voltam hajlandó magamra venni a bizonytalanságot, így maradt minden a régiben, vagyis az V. ligába jelentkeztünk. Közben három labdarúgónk a komáromi Activban szeretné folytatni pályafutását, ketten pedig szintén más csapat felé kacsingatnak. Megkezdtük az őszi idényre való felkészülést, és szombaton már megmérkőzünk a nyárasdiakkal. Fogalmam sincs viszont, kikkel lépünk majd pályára” – kesergett Szabó József ekeli klubelnök.

Ekelen mind a felnőttek, mind az ifjúsági csapatok edzéseit kilenc és fél éven át Grajcár Antal irányította. Valamikor a DAC kispadján is ült az UEFA Pro licences szakember. A felnőtteket négyszer, a diákokat pedig egyszer vezette bajnoki címig. Most távozik a csallóköziektől. „Nem kell különösebb szenzációt keresni a háttérben. Közös megegyezéssel bontottuk fel szerződésemet. Elvégre a foci irányítása a község illetékeseinek hatáskörébe tartozik, ők tudják, mit akarnak. A kialakult helyzetben már nem voltam képes motiválni a játékosokat. Meggyőződésem, hogy munkámat mindig becsülettel, lelkiismerettel végeztem. Nincs bennem se düh, se indulat vagy harag senki iránt. Sok jót kaptam az itteni emberektől, megbecsülést és szeretetet a játékosaimtól. Egy varázslatos időszak lezárult, az élet megy tovább” – nyilatkozta lapunknak a hatvanöt éves edző.

Bízik benne, hogy a csapat gerince megmarad és a játékosok további sikerekkel és csodás élményekkel ajándékozzák meg a lelkes szurkolókat. „Lehet, hogy a jövő héten már máshol vezénylem az edzéseket, ám az is elképzelhető, hogy néhány hónapot pihenek. Foci nélkül azonban nehezen tudom elképzelni életemet. Amikor Ekelre kerültem, vettem magamnak egy kabalasapkát, ami szinte állandóan a fejemen volt. Úgy éreztem, varázserő lakozik benne. Most a vitrinembe helyezem. Sokat fogom nézegetni” – jegyezte meg a sikeredző.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?