Gáborík az Év jégkorongozója

<p>Pozsony. Marián Gáborík lett a 2013/14-es idény legjobb szlovák jégkorongozója. A Los Angeles Kings csatára 145 pontot gyűjtve először nyerte meg az ankétot. A második helyen Marián Hossa (130), a harmadikon Zdeno Chára (75) végzett.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

„Óriási megtiszteltetés ez számomra, ami nagyon sokat jelent nekem. Annál is inkább, hogy pályafutásom során először végeztem az élen. A hoki kollektív sport, ezért ezt az elismerést is főleg annak köszönhetem, hogy klubcsapatommal megnyertük a Stanley-kupát – nyilatkozta boldogan Marián Gáborík. – Játékostársaim segítsége nélkül nem végezhettem volna az élen. Köszönöm mindenkinek, aki mellettem állt, és egyengette hokis karrieremet.”

Gáborík idei győzelmével megszakította Zdeno Chára és Marián Hossa hosszú sorozatát, ugyanis az elmúlt nyolc évben ők ketten nyerték az ankétot. Hossa 2006-ban, 2007- ben, 2008-ban és 2010-ben nyert, míg Chára 2009-ben, 2011-ben, 2012-ben és 2013- ban diadalmaskodott.

A 32 éves Marián Gáborík pályafutásának legsikeresebb idényét zárta, hiszen a Los Angeles Kingsszel megnyerte a Stanley-kupát. Pedig a szlovák csatár számára rosszul indult a 2013/14-es szezon, amelyet a Columbus Blue Jackets együttesében kezdett. Novemberben térdsérülést szenvedett, és pechjére decemberben a felépülése utáni első NHL-meccsén kulcscsonttörést szenvedett. Ezért ki kellett hagynia a szocsi téli olimpiát. Sérülései miatt mindössze 22 találkozón lépett jégre a columbusi csapatban, amelynek színeiben csupán 6 gólt és 8 gólpasszt jegyzett.

Az átigazolási időszak utolsó napján szerződtette Gáboríkot a Los Angeles Kings, s ettől kezdve új fejezet kezdődött a támadó életében. Remek kollektívába került, kitűnően megértette magát a szlovén Anze Kopitarral, és az alapszakasz hátralévő 19 meccsén 16 pontot szerzett (5 gól + 11 gólpassz).

A playoffban aztán belelendült, és kamatoztatta csatárerényeit, 14 alkalommal talált a kapuba, és 8 asszisztot jegyzett. Ezzel ő lett a rájátszás legeredményesebb játékosa.

„Nagyon rosszul kezdődött az idény számomra, a Columbusnál nem éreztem jól magam, ráadásul sérülést sérülés követett. Amikor a Kingshez kerültem, felcsillant a remény, és újra kedvet kaptam a hokihoz. Aztán minden fantasztikusan végződött, megnyertük a Stanley-kupát, most pedig én lettem az ország legjobb hokisa. Köszönöm a családomnak, a barátnőmnek és mindenkinek, aki rám szavazott” – mondta Gáborík, akit a legjobb csatárnak is megválasztottak. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?