Fürth-be tart a gólkirály

Rák Róbert a II. labdarúgóligában listavezető nyitraiak kiválósága remek mérleggel zárta az őszi idényt: 15 mérkőzésen tizenötször talált a hálóba. Teljesítményével itthon és külföldön is felhívta magára a figyelmet, s valószínűleg a németországi Fürth együttesében folytathatja.

Mekkora az esélye annak, hogy tényleg a Fürth játékosa lesz?

Hétfőn utazom Németországba, a fürthi vezetők ugyanis szeretnének közelebbről is megismerni. Lehet, hogy részt veszek néhány edzésen is. Még semmi sem biztos, de eddig ez a legkonkrétabb ajánlat. Amennyiben megegyeznének a klubok, egy félévre vendégjátékosként mennék Fürthbe, aztán jöhetne az átigazolás.

A nyitraiak nemrég kijelentették: Rák nem eladó. Hogyhogy megváltozott a hozzáállásuk?

Anyagi részleteket ugyan nem tudok, de azt hiszem, ez az ajánlat előnyös a számukra is. Másrészt a feljutás már szinte eldőlt, óriási az előnyünk, 7 pont a nagymihályiakkal szemben, akik nem is igazán akarnak feljutni, s 10 pont a legveszélyesebb ellenfél, a Ličartovce előtt. Rúgtam 15 gólt, megtettem a dolgom a csapatért, ők is megértették, hogy szeretnék külföldön is bizonyítani.

Már régebben is több átigazolási hír felröppent önnel kapcsolatban. Volt valami valóságalapjuk?

Én is hallottam, hogy érdeklődnek irántam Ausztriából, Csehországból, sőt Angliából is, de engem senki nem keresett meg. Kézzelfogható ajánlattal a fürth-iek álltak elő, s én kaptam az alkalmon, mivel nagy álmom, hogy külföldön focizhassak.

Mennyit tud a Fürth csapatáról?

Az élmezőnyben tanyáznak és a feljutásra pályáznak, tehát hasonló helyzetbe kerülök majd, mint Nyitrán. Csak persze Németországban jóval magasabb a színvonal. A német második ligában inkább az erőfoci dominál, azt hiszem, technikámmal ki tudnék tűnni közülük.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?