Fürdővárosiak párharca

Párkány/Nagymegyer |

<p>Fürdővárosok csapatai mérik össze tudásukat (17.00) ma délután a Duna-partiak otthonában, ahol a hazaiak a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjának nagymegyeri újoncát látják vendégül.</p>

A párkányiak az elmúlt idényben a végeken kullogtak, csupán a tizennegyedik helyre futotta erejükből. Mai ellenfelük meggyőző menetelése viszont a bajnoki cím elnyeréséhez vezetett. „A legnagyobb erősítést az jelenti számunkra, hogy sikerült együtt tartani a kollektívát, nem kellett újrakezdeni a csapatépítést. Nálunk csupán a felsőszernyeiektől (Horné Srnie) érkezett Papiernik számít újoncnak. Egyébként sem állt szándékunkban erősíteni. A veterán Frantát leszámítva csapatunk átlagéletkora alig haladja meg a húsz évet“ - tájékoztatott Bohumil Toběrný, a párkányiak menedzsere, aki az elmúlt szezonban edzőként is szerepet vállalt a bentmaradás kiharcolásában. „Immár harmadszor tértem vissza a párkányiakhoz. Nem egyszerű feladat ambiciózus újonc ellen kezdeni. Helyzetünket nehezíti, hogy Urbán, Saláta Krisztián és Kunyík sérüléssel bajlódik. Bán-sky beteget jelentett, Baka pedig a komáromiak elleni kupamérkőzésen piros lapot kapott. Nehéz lesz őket pótolni, ám a problémák ellenére mindent megteszünk a három pont begyűjtése érdekében“ - latolgatta az esélyeket Peter Ančic, a párkányiak a régi-új edzője.

A nyár elején a csallóközieknél is edzőcserére került sor, Stanislav Lieskovský helyébe az egykori huszonháromszoros szlovák válogatott Simon Gyula került. „Nálunk új szerzeménynek számít a legutóbb Vízkeleten futballozó Paxián és Szombati, a vásárútiaktól igazolt Simon Viktor, valamint a DAC ifjúsági csapatából kiöregedett Érsek Ádám és Varga Erik. Három rutinos futballistánk, Maixner, Strelec és Kobr viszont távozott a bajnokcsapat keretéből“ - ecsetelte a változásokat a vendégek újdonsült stratégája. „A nyitányon nagy küzdelemre, győztes bemutatkozásra számítok“ - fogalmazta meg elvárásait a nagymegyeriek trénere. (áb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?