Fordulatos meccsen gömöri győzelem

Már a 10. másodpercben gólt kapott, végül mégis 3:2-re győzött a rimaszombati futballcsapat a Teplička ellen.A rimaszombatiak a II. ligában korábban még sosem győzték le a Tepličkát, legutóbbi egymás elleni meccsükön ugyan a 85.

Már a 10. másodpercben gólt kapott, végül mégis 3:2-re győzött a rimaszombati futballcsapat a Teplička ellen.

A rimaszombatiak a II. ligában korábban még sosem győzték le a Tepličkát, legutóbbi egymás elleni meccsükön ugyan a 85. percben még vezettek, ám végül 2:1-re kikaptak.

A szezonbeli utolsó hazai bajnokijukon azonban Miroslav Kéry védenceinek sikerült egy fordulatos mérkőzésen megszerezniük a három pontot.

A Teplička már a 10. másodpercben vezetett: a hazaiak nagy hibája után Dos Santos Oliveira iramodott meg, és a hálóba is lőtt – 0:1. Ettől fogva azonban az első játékrészben már csak egy csapat volt a pályán, és az a rimaszombati volt. Kemény az 5. percben kapufát fejelt, tíz perccel később Hattori egyéni akció végén kisodródva mellé lőtt, a 20. percben pedig Kemény került ziccerbe, de Lupták beadása után senkitől sem zavartatva a kapu mellé fejelt. Két perc múlva egy szép háromszögelést követően Petrán lapos lövése a kapufán csattant, de a 24. percben már összejött az egyenlítés: Kemény és Hattori szép akciója végén a magyarországi csatár futtából lőtt, a kapuson még megpattant a labda, de becsorgott a kapuba – 1:1.

Peter Kosa, a vendégek kapusa ezután sem unatkozott, Hattori lövését nagy bravúrral védte, Gazda nagy helyzeténél pedig csak nézte, ahogy a hazai jobbhátvéd a kapu fölé bombáz. Ennyi helyzetet néha három meccsen nem látnak Rimaszombatban, így a drukkerek már attól tartottak, a sok kihagyott lehetőség megbosszulja magát. A 33. percben azonban újra gólt kiálthattak, Keménytől Luptákhoz került a labda, ő pedig laposan a hálóba lőtt – 2:1.

A fordítás után a hazaiak egy kicsit visszavettek a tempóból, de a vendégek nem igazán voltak veszélyesek – kivéve, amikor ajándéklabdát kaptak a gömöriektől. Az 59. percben Brza kapus kirúgása pont Dos Santos Oliveirához került, a brazil csatár pedig kíméletlenül a léc alá lőtt – 2:2.

Egy rövid ideig úgy tűnt, megint elúsznak a pontok a Vág-parti csapat ellen, azonban a 71. percben a Lupták buktatásáért megítélt tizenegyest Vargic értékesítette – 3:2. Az utolsó percekben azért még volt izgalom, mert az eredményjelző órája bemondta az unalmast, így a nézők és a játékosok is csak a műsorközlőre támaszkodhattak, aki kétpercenként jelentette, hányadik percben járunk.

A rimaszombatiaknak ez volt a harmadik meccsük Miroslav Kéry irányítása alatt, kétszer nyertek, Iglón azonban 4:0-ra kikaptak.

„Az első félidőben eszembe jutott az iglói meccs, mert ott is rengeteg helyzetet elpuskáztunk, de most szerencsére azért gólokat is lőttünk. 2:2-nél megint aggódni kezdtem kicsit, hogy a fiúk fejben nem fogják bírni, de összejött a győztes gól is – mondta Kéry, aki bár játékoskorában kapus volt, nem szereti az 1:0-s eredményt. – Az az elvem, inkább kapjunk öt gólt, ha mi hatot rúgunk. Korábban elsősorban a védekezésre összpontosítottunk, most próbálunk támadóbb felfogásban játszani, és úgy tűnik, ez a rendszer fekszik a csapatnak.”

A rimaszombatiak ezen a héten szabadnaposak a bajnokságban, ám így is fontos napok előtt állnak: a városi képviselő-testület keddi ülésén a csapatnak megítélendő támogatás is napirenden lesz, ami kulcsfontosságú a futball megmaradásának szempontjából.

Bár hivatalos közleményt még nem adott ki a szövetség, Rimaszombatban mindenki készpénznek veszi, hogy bár a gömöriek a kiesés elleni keleti csoport táblázatának utolsó helyén fognak végezni, nem fognak egy osztállyal lejjebb esni, mivel a Dolný Kubín számít kiesőnek (ők kiléptek a bajnokságból), az élvonalból pedig a szakolcaiak estek ki, akiket a nyugati csoportba fognak sorolni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?