Fokozódó feszültség a Forma–1-ben

Az Osztrák Nagydíj hétvégé-jén a Red Bull Ringen küzd majd meg a Formula–1 mező-nye azért, hogy legyőzzék a világbajnoki éllovas Merce-dest – lapunk a helyszínen követi az eseményeket.Spielberg.

Az Osztrák Nagydíj hétvégé-jén a Red Bull Ringen küzd majd meg a Formula–1 mező-nye azért, hogy legyőzzék a világbajnoki éllovas Merce-dest – lapunk a helyszínen követi az eseményeket.

Spielberg. Az előrejelzések szerint akár az eső is eshet Spielbergben, az Osztrák Nagydíj helyszínén, ami jelentősen megkavarhatja a mezőnybeli erőviszonyokat. Úgy tűnik, a Mercedes folyamatos sikerét senki nem tudja megakadályozni – idén egyetlen alkalommal tudott más csapat a dobogó legfelső fokára állni, amikor Max Verstappen, a Red Bull pilótája a Spanyol Nagydíjon megszerezte élete első győzelmét.

Lewis Hamilton, az ezüstnyilak világbajnoka hullámzóan teljesít idén, így csapattársa, Nico Rosberg jelentősen veszélyezteti a címvédését. A brit versenyző a legutóbbi versenyen, az Európai Nagydíjon sem remekelt, ráadásul olyan problémával küszködött, ami jelentős mértékben megosztotta a mezőny véleményét. Az új, csapatrádiós beszélgetésekre vonatkozó szabályok értelmében ugyanis a mérnökök szinte semmilyen információt nem adhatnak a versenyzőknek az autóról – az ezzel kapcsolatos kitétel úgy szól, hogy a pilótáknak „a versenygépet egyedül, segítség nélkül kell vezetniük”. Hamilton a futam során a motorbeállításokkal küszködött, és hiába kérlelte a Mercedest, hogy minimális információt adjanak neki, ezt a csapat nem tehette meg.

A futam után Hamilton elmondta, kimondottan veszélyes, hogy úgy kell versenyeznie, hogy folyamatosan a kormányon található kijelzőre koncentrál, ezért szerinte és csapatfőnöke szerint is a Nemzetközi Automobil-szövetségnek át kellene gondolnia a szabályozást. „Nem arról van szó, hogy én panaszkodom, hiszen mindenki számára ugyanaz a helyzet. Tegyük egyszerűbbé az autókat – de nem hiszem, hogy ez a megoldás –, vagy módosítsuk a szabályokat úgy, hogy kommunikálhassunk a versenyzőkkel, ha szükségük van rá” – nyilatkozta Toto Wolff, a csapat motorsport-igazgatója.

Az bizonyos, hogy az Osztrák Nagydíjra a nagy felháborodás ellenére sem történt változtatás, a mezőnynek ugyanolyan körülmények között kell majd versenyeznie, mint a korábbi futamokon, így csak a szerencsében bízhatnak, hogy nem lesz szükségük a csapatok tanácsaira.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?