FINNORSZÁGI JÉGKOCKÁK

JÖN BONDRA. Ma délután megérkezik a világbajnokság helyszínére Peter Bondra, aki a tavalyi vb-n az aranygólt szerezte, s ezzel lett első a szlovák válogatott. A vezetők az elmúlt hét végén újabb két játékost neveztek a vb-re, a hátvéd Róbert Švehlát, és a kapus Ján Lašákot.

JÖN BONDRA. Ma délután megérkezik a világbajnokság helyszínére Peter Bondra, aki a tavalyi vb-n az aranygólt szerezte, s ezzel lett első a szlovák válogatott. A vezetők az elmúlt hét végén újabb két játékost neveztek a vb-re, a hátvéd Róbert Švehlát, és a kapus Ján Lašákot. A listán még néhány hely üresen maradt, vasárnapig lehet nevezni s František Hossa edző még két hokis részvételére tart igényt.

EZER ÚJSÁGĺRÓ. Nagy az érdeklődés az újságírók között a Finnország három városában zajló világbajnokság iránt. Az első jelentések szerint a nyitónapig 900 tollforgatót akkreditáltak, s ez a szám valószínűleg eléri majd az ezret, hiszen többen jelezték, hogy csak az alapszakasz után érkeznek a világversenyre.

IDŐSEK A SZLOVÁKOK. A vb előtt a hokiszakértők összehasonlították az előzetes nevezési listákat, és arra a megállapításra jutottak, hogy a hét legerősebb ország (USA, Svédország, Finnország, Kanada, Csehország, Oroszország és Szlovákia) közül a legfiatalabb átlagéletkorral (24,6) az orosz csapat rendelkezik. A szlovák korongozók átlagéletkora 27,3 esztendő (akárcsak a finneké), ami a második legöregebb együttes. Az egyes csapatok átlagéletkora: Kanadai 25,9, Csehország 26,9, Svédország 27,0.

JÁGRNAK ELEGE VAN. A Washington csapatának cseh sztárja, Jaromír Jágr nem lesz ott a vb-n, elege van a hokiból, csapata már az első fordulóban kiesett a Stanley Kupából. „Bosszant, hogy csalódást okoztam szurkolóimnak, de úgy érzem, nem sokat segítettem volna a fiúknak a világbajnokságon. Állandóan arra gondolok, miért estünk ki a Stanley Kupából. Pillanatnyilag elegem van a hokiból, de szorítani fogok a cseheknek. Nincsenek könnyű helyzetben, a torna hosszadalmas. Sajnos, Amerikát nem nagyon érdekli a vb, itt mindenki a Stanley Kupára figyel.” – mondta Jágr, akinek Washingtonban szinte semmi sem hiányzik, talán csak a barátnője, Andrea Verešová, aki hazautazott, vizsgázik az egyetemen.

MEGKÖZELĺTHETETLENEK: Szlovákia jégkorong-válogatottja a helsinki Hollyday Inn Szállóban lakik, totálisan elzárt környezetben, az újságírók és a hívatlan vendégek számára megközelíthetetlen. „Itt sokkal szigorúbbak a biztonsági ellenőrzések mint tavaly, Göteborgban voltak; a játékosoknak, mielőtt a csarnokba érnek, három ellenőrzésen is át kell esniük. Ha nincs náluk az akkreditálási kártya, a biztonsági emberek egyszerűen nem engedik őket tovább.

VEREKEDÉSÉRT ELTILTÁS. A világbajnokság előestéjén a résztvevő csapatok edzői szemináriumon vettek részt. A többi között arról is szó volt, milyen büntetéseket szabhatnak ki a játékvezetők. „A bírók valószínűleg úgy fognak ítélkezni, ahogy a korábbi világbajnokságokon, újdonságnak számít majd, hogy a verekedésben részt vett játékosokat automatikusan eltiltják egy mérkőzéstől” – mondta Hossa edző.

ÖTVEN MILLIOMOS. A világverseny még csak most kezdődött, de már egy csúcs megdőlt a nevezési listákon: ötven olyan NHL-es játékos szerepel, akiknek évi jövedelme több mint egymillió dollár. Örülnek a biztosítási társaságok, amelyek szerződést kötöttek az NHL sztárjaival. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?