Figei Tibor két díja

Igor Antal kezdeményezésére 1967-ben hozták létre a régió legjobb sportolóit díjazó ankétot, s így az idén már ötvenegyedik alkalommal köszöntötték a Nagyrőcei és Rimaszombati járás kiválóságait, idén először Nagyrőcén.A Járási Testnevelési Szövetség minden évben várja az egyes sportklubok nevezései

Igor Antal kezdeményezésére 1967-ben hozták létre a régió legjobb sportolóit díjazó ankétot, s így az idén már ötvenegyedik alkalommal köszöntötték a Nagyrőcei és Rimaszombati járás kiválóságait, idén először Nagyrőcén.

A Járási Testnevelési Szövetség minden évben várja az egyes sportklubok nevezéseit, s végül a beérkezett javaslatok alapján egy szakmai bizottság dönt a díjakról. „A sport a civilizáció kezdete óta részese az emberiség történelmének, s természetesen a nagyrőceiek életében is fontos szerepet játszik” – köszöntötte a régió legjobb sportolóit Eva Cireňová, a város polgármestere, s mint elmondta, évek óta díjazzák a város legjobbjait, s ezért is fogadták örömmel a szövetség felkérését, s lettek házigazdái az idei díjátadónak.

A város díjazottjai méltatása után következett a régió legjobb sportolóinak kiértékelése. A diákok mezőnyében 24 ifjú sportolóra érkezett jelölés, s az első helyet egy nyustyai világbajnok íjász, Viktória Kormošová szerezte meg, aki tavaly a Sopronban megrendezett világbajnokságon nem talált legyőzőre. A serdülők között rimaszombatiak osztoztak a helyezéseken, az első helyet a Lokomotíva birkózója, Pavol Rapčan érdemelte ki, aki tavaly korosztályos országos bajnoki címet szerzett szabadfogásban.

Tizenhét nevezés érkezett a felnőttek mezőnyébe, s a győztes Figei Tibor tavaly chanbarában szerzett világbajnoki címet, mégpedig a sportág őshazájában, Tokióban. Tibor a technikai sportolók mezőnyében is különdíjat kapott a lövészetben elért eredményeiért, érdeklődésünkre elmondta, hogy az idén az olaszországi Európa-bajnokságra, valamint a diákjaival a lengyelországi világjátékokra készül, s a legfontosabbnak azt tartja, hogy minél több gyereket érintsen meg a sportág szeretetével.

Tizenhárom alakulat versenyzett a legjobb csapat díjáért, amelyet az idén a rimaszombati Falcon tekvandó klub szerzett meg (az ő színeikben indult Figei Tibor is). Tavaly a tekvandósok 118 érmet, a chanbaristák százat gyűjtöttek, s köztük volt Figei világbajnoki aranya, s 14 szlovák bajnoki cím is.

Id. Lévay Tibor, a Bástya Íjász Klub elnöke örömmel nyugtázta a csapatban elért harmadik helyet, valamint Viktória Kormošová diákok közötti győzelmét, de azért hozzátette, csak a fanatizmus lendíti át őket a holtponton, hisz a várostól és a szponzoroktól kapott pénz egyre kevésbé elég a céljaik megvalósítására. Az idén Európa- és világbajnokság is várna rájuk, az előbbi Ausztriában, az utóbbi Franciaországban, de boldogok lesznek, ha a kontinensviadalra össze tudják kaparni az útiköltséget és a nevezési díjat. Pedig a sportág iránt egyre nagyobb az érdeklődés, a klubban már magyarországi versenyzőik is vannak, s alig van olyan hétvége, hogy ne versenyeznének valamelyik szlovákiai vagy magyarországi versenyen.

Az idén is több jubiláns részesült elismerésben, a Területi Labdarúgó-szövetség Ján Petrák, Ondrej Mladší és Ján Ivanik munkáját ismerte el oklevéllel, s elismerést vehetett át Viktor Tanko, a rimaszombati turisztikai klubjának egyik alapítója, valamint Peter Svinčiak kinológus.

A díjazottak ismertetése a 20. oldalon a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?