Fergeteges hajrá

Dunaújváros. Ötgólos előnyt szerzett a remekül hajrázó a dunaújvárosi együttes a világsztárokkal felálló vendég dán Slagelse ellen a női kézilabda EHF Kupa-döntő első mérkőzésén.
DUNAFERR–SLAGELSE 27:22 (11:11) Legeredményesebbek: Ferling 8/3, ill. Petrovic 8.

Dunaújváros. Ötgólos előnyt szerzett a remekül hajrázó a dunaújvárosi együttes a világsztárokkal felálló vendég dán Slagelse ellen a női kézilabda EHF Kupa-döntő első mérkőzésén.

DUNAFERR–SLAGELSE 27:22 (11:11) Legeredményesebbek: Ferling 8/3, ill. Petrovic 8. Igazolta félelmetes hírnevét a vendégcsapat, amely az első félidőben egyszer sem volt hátrányban. Kimondottan jól sáncoló védőfalukat az elején csak Borók tudta áttörni. Szerencsére Pálinger jól védett, de a túloldalon Schmidt is elkapta a fonalat (3:5). Később Ferling vette vállára csapatát, ha ő nincs, könnyedén elhúzhatott volna a dán elitalakulat. Később hiába nem lőtt gólt 9 percig a rivális, a hazaiak képtelenek voltak élni a lehetőséggel. A Dunaferr bal oldala gyengén szerepelt, csak Ferling (7 gól), Borók (3) és Pálinger nem szeppent meg a klasszisoktól, ők hozták döntetlenre a nyitó 30 percet.

A második félidőben a Slagelse változatlanul szenzációsan védekezett, a beállós Bohus szinte megjátszhatatlannak bizonyult, csupán a 45. percben szerezte első gólját. Az utolsó negyedórában új lendületet kapott a Dunaferr, főleg a gyors ellentámadások jártak sikerrel, és a 49. percre 21:17 lett az állás. Megtorpantak a vendég sztárok, Anja Andersen, a sportág legendás alakja időt kért. A szurkolók űzték, hajtották a kedvenceket, akik teljes extázisban játszották végig a hajrát. Nem ismertek lehetetlent, jól védekeztek és pontosan lőttek. Igaz, az utolsó két percben valamelyest csökkent a különbség, panaszra azonban így sincs ok.

Nagyon nehéz visszavágó vár a dunaújvárosiakra jövő szombaton 20 órakor Farumban. Ezzel együtt minden esély adott, hogy 1998-hoz hasonlóan a magyar bajnok ismét megnyerje az EHF Kupát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?