Európa kapujában a Debrecen

<p>Mindössze egyetlen mérkőzés, a BATE Boriszov elleni ma esti (19.30) visszavágó választja el a magyar bajnok Debrecen labdarúgócsapatát attól, hogy négy év után ismét biztosítsa helyét egy nemzetközi kupasorozat főtáblás küzdelmeiben.</p>

ELŐZETES

Kondás Elemér vezetőedző együttese a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójában 1:0-s előnnyel utazott Fehéroroszországba, továbbjutása esetén pedig biztos, hogy legalább az Európa Liga csoportküzdelmeiben érdekelt lesz.

Amennyiben a Debrecen sikerrel veszi a mostani akadályt, akkor a Bajnokok Ligája selejtezőjének utolsó körébe kerül, amelynek a sorsolását pénteken rendezik Nyonban. A negyedik forduló párharcának győztese a BL-, vesztese pedig az EL főtáblájára kerül.

A mai riválissal 2012-ben a legrangosabb európai kupasorozat ugyanezen szakaszában került szembe a hajdúsági csapat, amely az első mérkőzésen Ibrahima Sidibe góljával sokáig vezetett, ám a szenegáli támadó – aki egy hete büntetőből döntött a Nagyerdei Stadionban – a 93. percben a saját kapujába is betalált. Ennek ellenére a Debrecen kedvező helyzetből várhatta a nyíregyházi visszavágót, amelyen azonban 2:0-s vendégsiker született, így a fehéroroszok mentek tovább.

Nenad Novakovics, a Loki szerb kapusa fontosnak tartja, hogy Debrecenben sikerült előnyre szert tenni, s véleménye szerint ha sikerül kihúzni az első húsz percet, továbbjuthatnak.

„Nagyon fontos, hogy az első mérkőzésen jó eredményt értünk el, ráadásul gólt sem kaptunk. Rendkívül nehéz dolgunk lesz Fehéroroszországban, mert a BATE egy erős csapat, amely az elmúlt években többször is bejutott valamelyik európai kupa csoportkörébe – mondta Novakovics a DVSC hivatalos honlapjának. – A visszavágón is úgy kell játszanunk, mint a második félidőben Debrecenben, és akkor Boriszovban is szép eredményt érhetünk el. A BATE vélhetően nekünk esik, hiszen hátrányban van, amit szeretne majd ledolgozni, éppen ezért nagyon kell koncentrálnunk, nehogy hibázzunk hátul. Úgy gondolom, mentálisan, fizikálisan jó állapotban vagyunk, és ha az első húsz percben álljuk a hazaiak rohamát, akkor elérhetjük célunkat.”

A Debrecen tizennyolc játékossal utazott Fehérorszországba, nem tartott a csapattal a vádlisérüléssel bajlódó Kulcsár Tamás, valamint az első meccsen combizomszakadást szenvedett René Mihelic.

A 19.30-kor kezdődő összecsapást a svéd Stefan Johannesson vezeti, a találkozót a Duna csatorna élőben közvetíti. (MTI, dvsc.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?