Érsekújvári focikesergő

Érsekújvár. A III. liga nyugati csoportjában játszó érsekújváriak az őszi idényben jóval a várakozáson alul szerepeltek. A Nyitra-partiak ugyanis rendre a végeken kullogtak. Hosszabb-rövidebb ideig három edző próbálta meg gatyába rázni Dömééket, igyekezetük azonban hiábavalónak bizonyult.

A pontvadászat első harmadában Ladislav Mokráš irányította az FKM együttesét, majd a komáromiak elleni régiórangadón Jozef Chovanec, a B csapat szakvezetője helyettesítette az időközben menesztett elődjét. Őt a besztercebányaiak egykori ismert játékosa, Miloš Targoš követte a sorban. Neki sem termett sok babér új állomáshelyén, tanítványai ugyanis kiábrándító, közönségriasztó teljesítményt produkáltak. „Ismeretlen környezetbe kerültem, a játékosokat először a komáromi meccsen láttam akcióban. Néhány egykor Érsekújvárott közreműködő játékos, illetve tréner információira hagyatkoztam. Ezekből viszont arra következtettem, a kollektíva erejéből jobb helyezés elérésére is futja” – vallott elképzeléseiről a szakvezető, aki azonban elszámította magát. Abban reménykedett, hogy az edzésmunka minőségének javításával, felelőségteljesebb hozáállással a hitehagyott futballisták teljesítménye csakhamar feljavulhat. Egy komoly akadályról, az önbizalom hiányáról azonban megfeledkezett. „A rossz passzban lévő játékosoknak tenniük is kell azért, hogy kikászálódjanak a gödörből. Egy edzőnek sincs varázspálcája” – vélekedett az egykori élvonalbeli védő. A negyediek elleni pontvesztés (1:1), illetve a nagytapolcsányi hidegzuhany (0:5) csak olaj volt a tűzre. ”Hátrányunkra szolgált a játékoskeret rutintalansága. A zömmel alacsonyabb termetű labdarúgók alkotta kollektívában mindössze a harminchét éves Döme és Hamar sorolható a tapasztaltak kategóriájába. Ráadásul kapusunk, a 19 esztendős Rybánsky, olykor a bekapott gól után képtelen volt elviselni a rá nehezedő lélektani terhet” – sorolta az alapvető hiányosságokat Miloš Targoš. De vajon észlelt-e pozitívumot is az értékelt időszakban? Vereségünk ellenére jó teljesítményt nyújtottunk Léván, illetve a bánóciak elleni győztes hazai idényzárón. Elsősorban a fiúk hozzáállásával voltam elégedett, hiszen az elsőtől az utolsó sípszóig elszántan küzdöttek, hajtottak. Erényük azonban nem pótolhatta teljesítményük minőségbeli hiányosságait. Csupán a csapatkapitány Döme produkciójával voltam elégedett” – értékelt az edző. A szponzorok mellett a helybeli futballrajongók is elpártoltak a csapattól. A pontvadászat 11. fordulójában elért első hazai győzelmüket csupán kétszáz (!) néző látta a Ganczner László-stadionban... „Tudatosítjuk, hogy az első nagy lépést a javulás útján a csapatnak kell megtennie. Ugyanakkor az is biztos, hogy a jobb eredményekhez jobb feltételekre, színvonalasabb játékosállományra van szükség. Méregdrága erősítésekre azonban nincs anyagi fedezetünk, választásunk ezért alacsonyabb osztályú csapatok játékosaira esett” – tudtuk meg az MFK-t sújtó gondokról. Az illetékesek problémáit tovább szaporítja az a hír, hogy a keret három tagja alacsonyabb osztályú osztrák klubokhoz készül. Összefogásra, sok munkára lesz szükség a nagymúltú klubnál ahhoz, hogy tavasszal jobbra forduljanak a dolgok. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?