Érsek Róbert ismét naszvadi színekben

Naszvad.

Naszvad. Jól kalkulált a főszervező Gaál János, amikor a viadal előtti esélylatolgatáskor arra voksolt, hogy idén beregszászi csapatdiadal kerül a krónikába a naszvadi birkózóklub szervezésében lezajlott nemzetközi kötöttfogású tornán, a Jégtörő Mátyás Kupán.

A rendezvény ötödik felvonásán Csehország, Lengyelország, Magyarország, Ukrajna és Szlovákia tizenhét klubjának kilencvenhét versenyzője három szőnyegen csatázott az érmekért a Vlahy Jenő Sportcsarnokban a kezdők, az idősebb diákok, a kadettok, a juniorok és az U23-asok korosztályában. A szervezők ebben az évben a kadettokra fókuszáltak, ebben a korcsoportban ugyanis az összes súlycsoportban zajlottak összecsapások.

„Szerencsére a viadal előtt napokban felgyógyultak betegséggel, sérüléssel bajlódó birkózóink, akik három elsőséggel kerültek a figyelem fókuszába. Megjegyzem, az erős mezőnyben nem volt egyszerű feladat dobogóra jutni sem. Védenceink közül Ostatný Norbert a kezdőknél, Érsek Róbert a junioroknál és Sipka Norbert az U23-asoknál diadalmaskodott súlycsoportjában. A csapatversenyben nem sikerült a címvédés, ezúttal a második helyen zártunk” – summázta a vendéglátók helytállását klubelnökük és edzőjük, Gaál János.

Érdekesnek találtuk, hogy a budapesti Honvéd színeiben versenyző magyar válogatott Érsek Róbert ismét a naszvadiak sikereiért küzdött. „Róbi nálunk nevelkedett. Tőlünk került Magyarországra, ahol kiváló képességű edzők irányításával tovább csiszolta tudását. A szabadkai Eb-bronz után szarajevói világbajnoki ezüstéremmel gyarapította gyűjteményét és a kadett korosztályban a világelitben is letette a névjegyét. Ha teheti, ellátogat nemzetközi versenyeinkre, ezeken Naszvadot képviseli” – szolgált magyarázattal egykori tanítómestere.

„Tíz versenyzőnk hat éremmel gyarapította gyűjteményét. Az idősebb diákok mezőnyében Szeiler Mátyás ukrán ellenfelet vert a döntőben, ifj.Oláh Olivér pedig Parádi Józsefet megelőzve szerzett elsőséget” – nevesítette győzteseiket Horváth István, a somorjai Gladiátor Birkózóklub főedzője.

„Országos bajnokhoz méltó teljesítménnyel diadalmaskodott korosztályában Csörgő Áron és Szeif Lukáš, Rohály Józsefnek és Mezej Józsefnek ezúttal ezüstérem jutott” – sorolta tanítványaik eredményeit Meton Krisztián, a Bősi Birkózó- és Sportklub elnök főedzője.

A vásárútiak a kezdők mezőnyében taroltak: két elsőséggel (Csóka Sámuel, Huszarovics René) és hat dobogós helyezéssel büszkélkednek. A komáromi Spartacus versenyzői közül Cingel Anthony és Nagy Arnold, a marcelházaiak mezében pedig Hulman Nikolas és Szeifert Ramón került győztesként a tornakrónikába. Tóth Gergely sikerének köszönhetően a madariak sem maradtak aranyérem nélkül. A figyelmes szervezők különdíjjal jutalmazták a mezőny legtechnikásabb hazai (Sipka Norbert) és külföldi (Szergej Popovics, Beregszász) birkózóját.

Kupatények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?