Eljárás indul a magyarok ellen is

Az UEFA vizsgálatot indított a magyar szurkolók marseille-i rendbontása miatt. Hat drukkert őrizetbe vettek, és a náci karlendítésből is baj lehet.A Magyarország–Izland mérkőzésen (1:1) a magyar táborban többen görögtüzeket gyújtottak és tárgyakat dobáltak a nézőtéren.

Az UEFA vizsgálatot indított a magyar szurkolók marseille-i rendbontása miatt. Hat drukkert őrizetbe vettek, és a náci karlendítésből is baj lehet.

A Magyarország–Izland mérkőzésen (1:1) a magyar táborban többen görögtüzeket gyújtottak és tárgyakat dobáltak a nézőtéren. Az UEFA fegyelmi bizottsága kedden hoz ítéletet az ügyben, várhatóan pénzbírság lesz a büntetés.

A marseille-i rendőrség közölte, hogy hat magyar szurkolót őrizetbe vettek az Izland elleni meccs után. A drukkereket azért vették őrizetbe, mert a találkozó előtt átmásztak a tribünöket elválasztó kordonokon (az egyik drukker le is zuhant, de megúszta az esést sérülések nélkül), valamint amiért a mérkőzés végén görögtüzeket gyújtottak a lelátón.

Az UEFA már a mérkőzés előtt behívta a francia készenléti rendőröket a stadionba, hogy visszatartsa és felügyelje a magyar tribünön összeszorult tömeget. Az egyik magyar szurkolói csoport a kordon ellenére próbált csatlakozni egy másikhoz, ezt azonban a biztonsági erők nem engedték, emiatt kisebb verekedés tört ki. A rendőrök közbelépését követően a rend gyorsan helyreállt.

A brit Mirror arról számolt be, hogy a francia rendőrség vizsgálatot indított magyar ultrák ellen, akik náci karlendítéssel üdvözölték egymást a Magyarország–Izland meccs előtt. A náci üdvözlésről fotók is készültek, amiket a helyi rendőrség sokkolónak talált. Akár büntetőeljárás is indulhat a fekete ruhás magyar drukkerek ellen a rasszizmusellenes törvények megsértése miatt, Franciaországban ezért börtönbüntetést is lehet kapni.

A Mirror arról is ír, hogy az izlandi meccs alatt egyes magyar drukkerek át akartak mászni az őket az izlandi drukkerektől elválasztó falon, és összetűzésbe keveredtek a biztonságiakkal és a rendőrséggel, akik paprikaspray-t is bevetettek, hogy rendet teremtsenek. (MTI, hvg)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?