Egy pont kell a nyolcaddöntőhöz Škrteléknek

A szlovák futballválogatott ma este (21.00) Saint-Étienne-ben Angliával találkozik a franciaországi Eb B csoportjának harmadik, zárófordulójában. A Kozák-csapat a Walestől (0:1) elszenvedett vereség után Oroszország ellen javított (2:1), és még egy pontra van szüksége a nyolcaddöntőbe jutáshoz.

A szlovák futballválogatott ma este (21.00) Saint-Étienne-ben Angliával találkozik a franciaországi Eb B csoportjának harmadik, zárófordulójában. A Kozák-csapat a Walestől (0:1) elszenvedett vereség után Oroszország ellen javított (2:1), és még egy pontra van szüksége a nyolcaddöntőbe jutáshoz. Szerencsés esetben vereség esetén is a legjobb tizenhat közé kerülhetnek Hamšíkék.

„Ismét tervezek néhány változást a kezdőcsapatban. Az angolok teljesen más stílusban futballoznak, mint az oroszok. Nekünk nincs olyan bő és erős keretünk, mint a szigetországiaknak – jelentette ki Ján Kozák szövetségi kapitány, aki számíthat valamennyi játékosára, nincs sérült, sem eltiltott futballistája. – Bevallom, arra számítottam, hogy két meccs után háromnál több pontunk lesz. Ez sem rossz, de ha tovább akarunk jutni, még legalább egy pontra szükségünk van. Annak örülök, hogy a sorsunk a saját kezünkben van, nem vagyunk más csapat segítségére szorulva. Rendkívül nehéz meccs vár ránk, ha sikeresek akarunk lenni, mindenkinek hoznia kell a formáját.”

„Nagy csatársztárjaik vannak az angoloknak, akik topklubokban futballoznak. Valamennyien veszélyesek: Rooney, Kane, Vardy, valamint Sturridge. Remek szélsőik is vannak, de nekünk is erős csapatunk van, remélem, sikerül meglepnünk őket” – bizakodott Dušan Švento.

„A csoport legerősebb csapata vár ránk, szerintem jóval nehezebb dolgunk lesz, mint az első két Eb-meccsen. Tartunk, de nem félünk a szigetországiaktól” – szögezte le a remek formában futballozó Marek Hamšík, aki iránt állítólag a Real Madrid érdeklődik.

Martin Škrtel alig várja, hogy liverpooli klubtársa, Daniel Sturridge ellen pályára lépjen. „Daniel kiváló futballista, ezt a kontinensviadalon is igazolja. Meg kell állítanunk az angol csapatot, ami nagyon zűrösnek ígérkezik – mondta Škrtel, aki a legújabb hírek szerint júliustól az AS Roma játékosa lesz. – Hamšík az oroszok ellen megmutatta, mire képes. Bízom benne, hogy az angolokkal vívott meccsen is ő viszi majd a prímet.”

Hogy mennyire kapósak az Eb-n szereplő játékosok, ezt bizonyítja Ján Greguš esete is, a Jablonec középpályása eddig egy percet sem töltött a játéktéren, az FC Koppenhága mégis megvásárolta 50 millió cseh koronáért.

Az angolok az Oroszország elleni döntetlen után Sturridge utolsó percben lőtt góljával legyőzték Walest. Alan Shearer, az egykori kiváló gólvágó élesen kritizálta Roy Hodgsont azért, hogy mindkétszer Kane-t nevezte csatárként a kezdőbe. Shearer szerint a Vardy, Sturridge kettős elöl jóval hatékonyabb lenne.

A háromoroszlánosok biztosra veszik, hogy legyőzik Szlovákiát, szerintük csak az a kérdés, hogy hány góllal. „A csoportelsőség a tét, meggyőződésem, hogy simán nyerünk” – jelentette ki Wayne Rooney, az angolok csapatkapitánya.

„Tisztában vagyunk azzal, milyen erős csapattal rendelkeznek az angolok. Nagy a tétje a mérkőzésnek, mert ha a csoportmeccsek után is itt akarunk maradni a franciaországi kontinensviadalon, akkor feltétlenül pontot kell szereznünk. Saját játékunkkal szeretnénk sikeresek lenni, úgy érzem, jól felkészültünk, aztán a meccsen majd elválik, hogy ez mire lesz elég” – mondta Ján Kozák a tegnapi sajtótájékoztatón.

Több angol újságíró csak arról faggatta Martin Škrtelt, milyen lesz Sturridge ellen játszania… „Csapatjátékkal, szívvel és nagy odaadással elkaphatjuk az angolokat” – jelentette ki a szlovák csapatkapitány, aki már nyolc éve futballozik a Premier League-ben.

Érdekes, hogy az angolok nem is edzettek Saint-Étienne-ben, hanem csak megnézték a pályát. A szlovák válogatott tegnap fél héttől tréningezett a mai meccs színhelyén.

Eddig háromszor találkozott egymással a két válogatott, mindhárom meccset az angolok nyerték (2:1, 2:1, 4:0).

A hírek szerint várhatóan az angolokat negyvenezer, míg a szlovákokat tízezer szurkoló biztatja Saint-Étienne-ben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?