Egy fellángolás kevés lett

Vágsellye.

Vágsellye. Michal Lukačin edző 2011 és 2012 után harmad-szor is ezüstérmet szerzett a szlovák bajnokságban a vág-sellyei női kézilabdacsapattal.

A kinti meccseken a Duslo meg tudta szorítani a címvédő nagymihályiakat a hazai playoff döntőjében, de a kedvező 1:1-es állás után Mátyusföldön már érvényesült a papírforma. A Iuventa 31:22-re és 32:23-ra nyert, és 3:1-es összesítéssel megszerezte a bajnoki címet, a vágsellyeiek ezüstérmesek lettek. „A lányok picit túlpörögtek a hazai meccsek előtt. Addigi legjobb góllövőnk, Lívia Klučková például átlag alatti, 32%-os hatékonysággal lőtt kapura. Kiegyenlített meccseket játszottunk, de mi nem dobtuk be kidolgozott helyzeteinket, pedig többször is egyedül vezethette a labdát a kapura egy-egy játékosunk. Sajnos, jobban elfáradtunk a végére” – nyilatkozta lapunknak Kovács László, a vágsellyeiek klubtitkára.

A nagymihályiak kilencedik bajnoki címükkel beérték az örökranglistán a vágsellyeieket – a Duslo a tavalyi bronz után visszatért a korábbi években megszokott ezüsthöz, Michal Lukačin edző vezetésével a harmadikhoz (2011, 2012, 2016). „A szurkolók végig biztatták a lányokat, a negyedik meccs után ís felállva tapsolták őket. Sajnáljuk, hogy nem tudtunk hazai pályán is nyerni egy találkozót, de így is nagy eredmény, hogy idegenben egyszer győztünk” – jegyezte meg Kovács László.

Annak fényében pedig különösen, hogy ezzel egy négy és fél éves, 70 mérkőzésből álló sorozat szakadt meg, a nagymihályiak ugyanis legutóbb 2011 decemberében szenvedtek vereséget a WHIL-ben hazai pályán (a cseh Veselí gárdájától). A Duslo sikere a második meccsen felkorbácsolta az indulatokat, František Urban, a Iuventa edzője a bírókat okolta a vereségért. „A játékvezetőknek úgy nyújtott kezet, hogy elfordult tőlük, meccs közben pedig sértegette a mi játékosainkat, ezt-azt odakiabált nekik. Hasonlóan viselkedett korábban a többi csapattal szemben is” – magyarázta a vágsellyeiek klubtitkára, miért érezhették úgy a Duslo drukkerei, hogy véleményüket egy transzparensen („A szlovákiai kézilabda szégyene”) közlik a vendégek trénerével.

Ettől eltekintve egyértelműen pozitív volt a kicsengése a vágsellyeiek idei playoff-szereplésének. „Kézilabdázóink közül Karin Bujnochová, Nikola Rácková, Ivana Bahýlová és az óriási küzdő, fiatal Mária Perczeová teljesített a legjobban a rájátszásban” – tette hozzá zárásként Kovács László. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?