Edző kontra vezetők

Youndé. Kameruni jelentések szerint temetői volt a hangulat a főváros, Yaoundé utcáin a Németországtól elszenvedett 2:0-ás vereséget követően. „Az emberek ünnepelni akartak, hatalmas műsorra készültek, most azonban mindenki mérhetetlenül csalódott.

Youndé. Kameruni jelentések szerint temetői volt a hangulat a főváros, Yaoundé utcáin a Németországtól elszenvedett 2:0-ás vereséget követően. „Az emberek ünnepelni akartak, hatalmas műsorra készültek, most azonban mindenki mérhetetlenül csalódott. A lélekben sokkal erősebb németek kioktattak bennünket“ – írta Joseph Tiemuncho, a Cameroon Tribune riportere.

Az emberek letörtsége érthető: Kamerun a térség legerősebb csapataként, az Afrikai Nemzetek Kupája címvédőjeként érkezett meg Ázsiába, ráadásul a csoportbeosztása sem tűnt nehéznek. A siker azonban elmaradt, az ötödik vébéjén induló gárda negyedszer esett ki az első kör után (a kakukktojást az 1990-es, negyeddöntőbe jutással záruló torna jelenti).

Samuel Etoo szerint a kudarc oka az, hogy az idény végére egyszerűen elfáradtak. „Januárban az Afrika Kupán egyszer már csúcsformában voltunk, másodszor ez nem jött össze. Egy olyan játékos, mint én, legalább negyvenöt mérkőzésen szerepelt az idényben, ráadásul ott volt a kontinensbajnokság is. Ez így együtt túl sok“ – vélekedett a támadó.

Furcsa módon a vereség után a szurkolók közül szinte senki sem vetette fel, hogy Winfried Schäfer lenne a hibás a kiesésért. A német edző viszont megnevezte, kit tart felelősnek. „Kamerunnak nagyszerű csapata van, de ha igazán nagy eredményt akar elérni, akkor szervezeti szinten szinte mindent meg kell változtatnia. Elég csak az utazásunkra gondolni. Ha nem kellett volna négy napig Párizsban rostokolnunk, akkor sokkal jobban felkészülhettünk volna a tornára, az akklimatizáció meg sem kottyant volna. Akkor megverjük az íreket, és bejutunk a nyolcaddöntőbe“ – nyilatkozta a szövetségi kapitány. Azt nem tudni, Schäfer meddig maradhat a hivatalában. Kamerunnak bevallottan a továbbjutás volt a célja, ám ezt nem sikerült megvalósítani. Afrikában ennél sokkal kisebb hibákért is meneszteni szokták a válogatott első emberét. (os)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?