Calzona: A célunk felé vezető úton szinte még semmit sem értünk el

svk

Második szeptemberi Nemzetek Ligája-mérkőzését is megnyerte a szlovák labdarúgó-válogatott, amely könnyedén felülmúlta Azerbajdzsán Kassán. A szövetségi kapitány elégedett, de nem maradéktalanul.

Szlovákia a korábbi három Nemzetek Ligája-kiírásokban sorrendben 0, 1, majd 3 pontot szerzett az első két mérkőzésén, most pedig 6 ponttal sikerült kimaxolnia a szeptembert, mivel Észtország után Azerbajdzsánt is legyőzte.

„Amikor nálunk volt a labda, tetszett a játékunk. Amikor viszont az ellenfélnél volt, láttam hiányosságokat. Nem védekeztünk jól, és ezen dolgoznunk kell. Összességében az észtek és az azeriek ellen is megmutattuk, hogy stabilak vagyunk, és rá tudjuk kényszeríteni az akaratunkat az ellenfelekre. Sikeres szeptembert zártunk, hat pontot gyűjtöttünk. Pozitívan értékelem ezt az időszakot, de a célunk felé vezető úton szinte még semmit sem értünk el” – értékelt Francesco Calzona szövetségi kapitány.

„Fantasztikus volt a kassai közönség. Tudtuk, hogy a szlovák válogatott 26 éve nem járt itt, így megvolt a motivációnk, hogy örömöt szerezzünk az embereknek” – mondta a második szlovák gólt szerző David Strelec, utalva arra, hogy a szlovák válogatott utoljára még az ő születése előtt, 1998 szeptember 5-én játszott Kassán. A szlovákok akkor éppen Azerbajdzsánt verték meg 3:0-ra egy Eb-selejtezőn.

A szlovák válogatott programja a Nemzetek Ligájában októberben folytatódik. 11-én Svédország látogat Pozsonyba, három nappal később pedig Azerbajdzsánba utaznak Bénesék.

(lz, TASR)

Jegyzőkönyv

Szlovákia–Azerbajdzsán 2:0 (2:0)

Gólszerzők: Duda (22., 11-esből), Strelec (26.)

Kassa, 11 435 néző

Játékvezető: Sylwestrzak (lengyel)

Sárga lap: Sejdijev, Dzsafarguljev, Bajramov, Alijev (mind azeri)

SZLOVÁKIA: Dúbravka–Gyömbér, Škriniar, Obert, Hancko (90+2. Kozlovský)–Kucka, Lobotka, Duda (71. Bénes)–Suslov (71. Ďuriš), Strelec (84. Boženík), Haraslín (84. Tupta)

AZERBAJDZSÁN: Dzsenetov–Sejdijev (37. A. Hüszejnov), Mammadov, B. Hüszejnov (70. Alijev), Dzsafarguljev–Camalov (78. Dinijev), Musztafajev, Iszajev–Kökcü, Dadasov, Bajramov

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?