Dzsudzsákék után a magyar kézilabdázók is varázsoltak

Veszprém. A magyar férfi-kézilabdaválogatott kettős győzelemmel kvalifikálta magát a 2017-es francia-országi világbajnokságra.

Veszprém. A magyar férfi-kézilabdaválogatott kettős győzelemmel kvalifikálta magát a 2017-es francia-országi világbajnokságra. Szerbiát Veszprémben 30:25-re győzték le Lékaiék.

A magyar labdarúgó-válogatott Ausztria elleni 2:0-s győzelme után Nagy Laciékon volt a sor szerda este, hogy még szebbé tegyék a napot. Ők pedig nem is okoztak csalódást, simán verték a szerbeket 30:25-re, és 56:50-es összesítéssel léptek túl rajtuk.

Négy gondolat a szerdai pótselejtezőről.

1. Nagy László, a vezér

Ugyan gólt nem dobott a veterán átlövő, de így is igazi vezére volt a csapatnak. Végig kommunikált a társaival, szervezte a védekezést, irányította a támadásokat. Amikor éppen pihent, a cserepadról irányította a többieket. Emlékezetes momentum volt, amikor Mikler a védése után előbb kiörömködte magát, s csak ezután indított, így odalett a gyors lerohanás esélye. Nagy a padról osztotta ki a kapust, aki ezután mindig előbb indított, és csak aztán örült. Nagyban végig égett a tűz, és ő volt a tréner, Xavier Sabaté meghosszabbított keze a pályán.

2. Lékai Máté zsenije

Nagy László helyett ezúttal Lékai Máté jelentette a fő különbséget a két csapat között. A mozgékony irányító 9 gólt dobott a szerbeknek. Lékai a 2014-es dániai Európa-bajnokságon szerzett egész pályás gólja után ismét megvillantotta a zsenijét. Ezúttal is a saját térfeléről szerzett gólt, igaz, a szerb kapu üresen tátongott, de ez semennyit sem von le a gól zsenialitásából. Lékai ezen kívül szerzett gólt átlövésből, a beállós helyéről, egyszer pedig a saját heteséről indulva kígyózott végig a szerb védők között, hogy aztán a hálóba lőjön.

3. Felrémlett a BL-döntő

A második félidő 34. percében 17:13 volt a magyarok javára, úgy tűnt, sima és nyugodt második játékrésznek nézünk elébe. Azonban a 40. percre egy gólra olvadt a magyar előny, a szerbek feljöttek 18:17-re. Minden magyar szurkolóban felrémlett a május végi BL-döntő, amelyen a Veszprém már 9 góllal is vezetett, végül hetesekkel mégis elbukta a finálét. Úgy tűnik, Sabaté csapataira jellemző ez a hullámvölgy, nemcsak a döntőn, hanem a szerbiai odavágón is elszórakozott a magyar csapat egy jelentős előnyt. Szerencsére sem akkor, sem most nem bosszulta ez meg magát.

4. A szurkolás

A Veszprém Arénában 4800 szurkoló buzdította a játékosokat. Frenetikus hangulat volt, már a játékosok bemutatása alatt libabőrös volt az ember. Végig zúgott a „Hajrá, magyarok!” és a „Ria, Ria, Hungária!”. Többször felcsendült a magyar labdarúgó-válogatottat buzdító „Az éjjel soha nem érhet véget…” kezdetű induló is.

A szerb szurkolók is kitettek magukért, pedig alig voltak 20-an, de végig buzdították az övéiket. Néha még a többezres magyar tábort is sikerült túlkiabálniuk, igaz, ilyenkor a magyaroktól mindig jött egy olyan válasz, amibe beleremegett a Veszprém Aréna.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?