Diósförgepatonyi teremfoci-diadal a kezdőknél

Dunaszerdahely, Diósförgepa- tony/Pozsonyeperjes/Nagyma- gyar.

Dunaszerdahely, Diósförgepa- tony/Pozsonyeperjes/Nagyma- gyar. Az egyik napon a pozsonyeperjesi fiatalabb diákok maguk mögé utasí-tották a diósförgepatonyia-kat, másnap viszont fordult a kocka, s a két klub focistapa-lántái helyet cseréltek a dobogó legfelső fokán.

A kezdők (U11) seregszemléje zárta a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség elnökének serlegéért, a terembajnoki címért rendezett idei teremtorna-sorozatot, melynek hetedik felvonásán a bajnokság öt csapata (Gabčíkovo, Orechová Potôň, Jahodná, Roma Zlaté Klasy, Čenkovce) állt csatasorba.

A körmérkőzéses rendszerben zajló erőpróbán a diósförgepatonyi focistapalánták veretlenül vették az akadályokat, három vetélytársukat két vállra fektették, csupán a bősiekkel döntetleneztek. „Nálunk nagy hangsúlyt fektetünk az utánpótlás nevelésére. Arra koncentrálok, hogy minél több tapasztalatot szerezzenek védenceim. Sokat nyomott a latban, hogy a téli hetekben rendszeresen részt veszünk a teremfocitornákon. Pozsonyban négyszer voltunk, a fővárosi erőpróbákon jó képességű ellenfelekkel mértük össze tudásunkat. A területi teremtornán mindenki a maximumot nyújtotta. Hálóőrünket, Csörgő Dominikot a torna legjobb kapusának választották. Bő keretünkből a legapróbbak is csatasorba álltak a mérkőzéseken” – ecsetelte sikerük ismérveit Papík Pál, a diósförgepatonyiak edzője.

Csak egy lépés hiányzott ahhoz, hogy az ifikhez és a fiatalabb diákokhoz hasonlóan a kezdőknél is pozsonyeperjesi elsőség kerüljön a krónikába. „A diósförgepatonyiak megérdemelten végeztek az élen. Az elsőségről az egymás elleni párharcunk döntött, melyet elbuktunk. Ennek ellenére nem szomorkodunk. Védenceim szerezték a legtöbb találatot, szám szerint huszonhármat, Fehér Máté Rolandot pedig a legjobb mezőnyjátékosnak odaítélt különdíjjal jutalmazták – fogalmazott Tomaček László, a pozsonyeperjesiek trénere.

„Mezünkben vérbeli gólvadászt idéző eredményességgel került rivaldafénybe a bajnoki mezőny őszi gólkirálya, Horváth Dávid, aki csapatunk tizenhét találatából tizennégyet szerzett. Egyébként kollektívaként is jól teljesítettünk” – értékelte övéi teljesítményét Lakatos Antal, a harmadik helyen végzett nagymagyari Roma edzője.

A tornagyőztest serleggel, a csapatokat focilabdával, oklevéllel, a rendezvény legjobbjait (kapus, mezőnyjátékos, góllövő) különdíjjal jutalmazták a szervezők.

Tornatények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?