Diadalmas sárdagasztás

Nagylég. Magasnyakú pulóver, téli kabát, sapka, sál, kesztyű és vastag harisnyanadrág. Bónuszként pedig forralt bor. Akár az alpesi óriásműlesiklást megtekintő szurkolók kellékei is lehetnének, mi azonban a zimankós nagylégi búcsún jártunk, ahol a hazaiak és a csenkeiek randevúját (3:1) láttuk.

A futballbarátság jegyében – akár ez is lehetett volna a találkozó mottója, ugyanis egy sportszerű mérkőzést játszott le a két majdhogynem szomszédos falu csapata a dunaszerdahelyi területi bajnokság 15. fordulójában. A nagylégiek csatára, Rigó Zsolt azonban erről másképp vélekedett: a 45. percben, kakaskodás után, két kézzel földre terítette Mezeit, a csenkeiek csapatkapitányát. A partjelző kihívta magához Bíró játékvezetőt, aki alighanem „a búcsúra való tekintettel” a piros kártya helyett mindkét játékosnak sárga lapot mutatott fel…

A mély talajú pályán a küzdelem dominált. Többen is úgy vélekedtek, hogy egy találat dönti majd el a találkozót. A 20. percben, Glončák révén megszerezte a vezetést a hazai csapat. A 39. percben ismét Glončák szlalomozott végig a csenkei hátvédsoron, majd okosan a rövid sarokba gurított. A fordulást követően, egy kényszerítő után, tovább növelték előnyüket a hazaiak: Varga–Rigó–Varga volt a labda útja. Ezután leállt a nagylégi alakulat, s megtáltosodtak a csenkeiek. Egy szemet gyönyörködtető ellentámadás végén Lukáš Štrba gurított a kapus lábai között a hálóba. Az utolsó félórában még legalább két tiszta ziccer adódott a vendégek előtt (Štrba, Szlanyicska), de ők nem éltek a kínálkozó lehetőséggel. A hazaiaknak így dupla okuk is volt az ünneplésre a búcsúi bálban: ifjúsági csapatuk őszi bajnoki címén kívül a felnőttek hazai makulátlan mérlegét is megünnepelték (8-0-0).

LEHNICE–ČENKOVCE 3:1 (2:0). Gólszerzők: Glončák (20., 39.), Varga (52.), ill. Lukáš Štrba (65.). Sárga lapok: Rigó, Krafčík, Novotný, ill. Szlanyicska, Mezei. Játékvezető: Bíró, 250 néző.

LEHNICE: Novotný–Krafčík, Kyrinovič (65. Tóth), Helész, Čomor, Glončák, Krivosudský, Kvasňovský, Šípoš, Varga, Rigó (77. Študent).

ČENKOVCE: D. Štrba–Szlanyicska (84. Matuš A.), Vacula, Keszi, Mezei, Bittera, Hudec, Jamrich, Matus J. (79. Horváth), L. Štrba, Banyák. (kb)

EDZŐI VÉLEMÉNYEK

Zdeno Jánoš (Lehnice): „Jobban alkalmazkodtunk a mély talajhoz. Hatvan percen keresztül mi irányítottunk, a biztos előny tudatában már kiengedtünk.”

Lyžica Gábor (Čenkovce): „Az első játékrészben jobb volt az ellenfél. Szépítő találatunk után is bíztam a pontszerzésben, helyzeteink azonban kimaradtak.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?