Devátý volt a zsolnai hős

Pozsony. Zsolnai győzelemmel (3:2) zárult a forduló ligeti slágermérkőzése. Elsősorban a küzdelem dominált, de nem unatkoztak a szurkolók, mert mindkét élcsapat a támadójátékra helyezte a hangsúlyt. Ezt bizonyítja, hogy öt szép gól született. Kétszer egyenlített az Artmedia, harmadszor már nem tudott.

Pozsony. Zsolnai győzelemmel (3:2) zárult a forduló ligeti slágermérkőzése. Elsősorban a küzdelem dominált, de nem unatkoztak a szurkolók, mert mindkét élcsapat a támadójátékra helyezte a hangsúlyt. Ezt bizonyítja, hogy öt szép gól született. Kétszer egyenlített az Artmedia, harmadszor már nem tudott. Kár, hogy csak 4800-an váltottak jegyet a rangadóra.

Bátran kezdtek a vendégek, játékukban több volt az elképzelés, középpályásaik felülmúlták a hazaiakat. Elsősorban Devátý, Štrba és Jež volt elemében, a túloldalon csak Kozák tudta felvenni velük a versenyt. A 16. percben Jež beadása után Štyvar fejelt Hýll hálójába (0:1). Nem sokat kellett várni az egyenlítésre, Halenár 20 méterről kipókhálózta a bal felső sarkot (1:1). Ezután feljöttek a ligetiek, Borbély (játékán érződött a hosszú kényszerpihenő) és Halenár fejesét védte Kuciak. Szünet után is nagy volt a hajtás, s Devátý pontos passza után Jež 16 méterről a sarokba lőtt (1:2). Ezután elkeseredetten rohamozott az Artmedia, s Fodrek egalizált (2:2). A döntetlennel egyik gárda sem elégedett meg, a kapuk váltakozva forogtak veszélyben. Egyre több volt a kemény belemenés, amelyben Urbánek jeleskedett. A 85. percben Breška futott el a jobb oldalon, beadását a remekül játszó Pavel Devátý felhőfejessel jutatta Hýll hálójába (2:3). A 29 éves cseh légiós a sorsdöntő találattal és egy gólpasszal járult hozzá a győzelemhez, nem csoda, hogy a zsolnai szurkolók hősként ünnepelték.

„Nagyon örülök, hogy nyertünk a ligeti oroszlánbarlangban, és a tabella élére ugrottunk. Védenceim kiválóan játszottak, rászolgáltunk a sikerre. Ismét bebizonyosodott, hogy ez a két csapat a legjobb a Corgoň Ligában. Az élvonalbeli átlagtól lényegesen színvonalasabb és nagyon izgalmas a derbit láthattunk. Kulcsfontosságú volt számunkra az összecsapás, mert vereségünk esetén öt ponttal elhúzott volna tőlünk az Artmedia” – mondta boldogan Pavel Vrba, az MŠK cseh mestere.

Vladimír Weiss, az Artmedia vezetőedzője érthetően lehangoltan nyilatkozott: „Kikaptunk, de ilyen teljesítmény után nem érdemeltünk vereséget. Támadójátékunkkal elégedett vagyok, ám védőmunkánk rendkívül gyenge volt. Minden beívelt labda veszélyt jelentett számunkra, hátvédjeink gyermeteg hibái miatt úsztak el a pontok. 2:2 után is rohamoztunk, végül ez lett a vesztünk. Csalódott vagyok, hogy milyen kevesen jöttek ki a derbire…” (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?