DAC: tisztul a kép

Dunaszerdahely. Február elejére lezárultak a stratégiai befektetővel folytatott megbeszélések, és létrejött a megállapodás. Ennek eredménye a város – amely jelenleg a DAC Rt.

Dunaszerdahely. Február elejére lezárultak a stratégiai befektetővel folytatott megbeszélések, és létrejött a megállapodás. Ennek eredménye a város – amely jelenleg a DAC Rt. egyetlen részvényese, tehát a részvények 100 százalékát birtokolja – és a stratégiai partner (a bécsi székhelyű IIFC GmbH társaság) között megkötött előszerződés. A végleges szerződést a DAC közgyűlésének kell jóváhagynia, amelyre a városi képviselőtestület részvételével kerül sor februárban. A szerződést várhatóan február 27-én írják alá.

– A külföldi szponzor vállalja, hogy a futballcsapat mindenkori éves költségvetésének a hetven százalékát fedezi – nyilatkozta Antal Barnabás klubelnök. Egyidejűleg a részvények 70 százaléka is átkerülne a tulajdonába. A csapat vezetőségének és a szponzornak jelenleg az a legfontosabb célja, hogy a jelenleg a 2. labdarúgóliga utolsó előtti helyén álló DAC megmeneküljön a kieséstől. – Nem titkoljuk, hogy távlati célunk a visszajutás az I. ligába és a nemzetközi kupameccseken való részvétel jogának a kivívása – hangsúlyozta Antal Barnabás. Szintén hosszú távra szóló terve a városnak, hogy a dunaszerdahelyi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakközépiskolával karöltve futballakadémiát létesítsenek Dunaszerdahelyen.

Ha a városi képviselő-testület jóváhagyja a szerződést, változások várhatók az FC DAC 1904 részvénytársaság igazgatótanácsának összetételében. Valószínűleg a külföldi szponzor képviselője lenne a klubelnök.

A DAC idén lesz százéves, egy rangos nemzetközi labdarúgótornával szeretnék megünnepelni a centenáriumot júniusban. Tárgyalások folynak a Sparta Praha öregfiúk csapatával is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?