Csúcstalálkozó Bakán

Baka. Az V. labdarúgóliga déli csoportjában vasárnap délelőtt igazi csúcstalálkozóra kerül sor Bakán, ahol a Kalmár-tanítványok dióspatonyi riválisukat fogadják. Ez lesz egyébként a listavezető hazaiak és az őket üldöző Cséfai-legénység hatpontos összecsapása, melynek végeredménye sokat nyomhat a latban a végelszámolásnál.

A vendéglátók mérlegét némileg csúfítja a taveszelőn elszenvedett vereség – Ami azt illeti védenceim fejében nyomot hagyott a mátyusföldi hidegzuhany. Ezért a hétközi gyakorlásokon arra összpontosítottunk, hogy ennek nyomait száműzzük a fejekből. Arra számítok, a csikócsapat tagjai már megemésztették a kudarcot, s a folytatásban sikerül kiköszörülni a csorbát. Engem viszont még most is foglalkoztat a dolog, hiszen gyenge teljesítményt nyújtottunk Nádszegen – nyilatkozta tegnap délután lapunknak a bakaiak trénere, Kalmár László. Optimizmusát nagyban növeli az a tény, hogy végre mindenki bevethető, senkit sem kell betegség, eltiltás miatt csereemberrel pótolnia. Ami az esélyeket illeti, a két rivális rangadójának nincs biztos favoritja.

– Győzhetünk, de ugyanúgy az ellenfél is zsákmányolhat tőlünk pontokat. Természetesen mi azon leszünk, hogy otthon tartsuk a pontokat, s növeljük előnyünket a dióspatonyiak előtt. Az sem lehet majd számunkra kifogás, hogy a ligaszünetre való tekintettel a vendégek bevethetik a szabadnapos DAC keretének néhány tagját. Ez ugyanis kétélű fegyver – latolgatta az esélyeket a hazaiak rutinos szakvezetője, aki éppen Dióspatonyból indult el a focicsúcsok felé vezető úton. – Ilyenkor egy profi edzőnek nem szabad nosztalgiáznia. Én most a focibarikád másik oldalán harcolok a sikerekért. Ezt a tényt a szurkolók bizony nehezen viselik. Remélem színvonalas, izgalmas, sportszerű összecsapás szemtanúi lesznek a nézők. Ehhez adott a két jó képességű ellenfél, a jó talajú játéktér, valamint a mérkőzés tétje – vallott színt a bajnokaspiráns edzője.

Az őszi idényben remek napot fogtak ki a dióspatonyiak, akik 4:1-re verték hazai pályán a Bakát. Ezen a mérkőzésen még nem viselte a DSC mezét Stanislav Lieskovský, a DAC egykori húzóembere. Tavasszal azonban már játékba avatkozott, mi több a gólszerzők közé is feliratkozott. – Az első három tavaszi találkozón kilenc pontot gyűjtöttünk, ami jó előjelnek számít. Csupán a helyzetek kihasználásával van gondunk. Eleddig fél szezonra való ziccert puskáztunk el. Javunkra szolgál, hogy büntetésük letöltése után újfent pályára léphet Perczel és Lukovics. A DAC-keretből is kapunk kisegítő embereket. Győzni szeretnénk, hogy ezáltal dramatizáljuk a feljutásért vívott küzdelmet. Köztudott, a presztizscsaták mágnesként vonzzák a futballhíveket. Minden bizonnyal nézőcsúcs, látványos összecsapás lesz a hét végén a bakai pályán – fogalmazott a vendégek erőssége a csallóköziek csúcstalálkozója előtt. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?