Csónakázás japán módra

Rettentő unalmasnak igérkezett az idei Japán Nagydíj, hiszen a már szombaton is bőséges felhőszakadás vasárnapra csak még rosszabb lett. De aztán mindenért kárpótlást kaptak a nézők.

A szombati esős időnek köszönhetően némiképp borult a papírforma az időmérő edzésen is, hiszen a két McLaren és a két Ferrari mögött szinte kő-kövön nem maradt. A hétvége meglepetését egyértelműen az esőben kiváló Vettel és Button szereplése jelentette, hiszen sokkal erősebb autókat utasítottak maguk mögé. Mikor aztán kiderült, hogy az idő vasárnapra csak még rosszabbra fordul, mindenki egy nagyon izgalmas futamra fogadott volna.

Sajnos azonban, legalábbis eleinte, csalódniuk kellett, hiszen az első 19 kört a versenyzők a biztonsági autó mögött körözve töltötték, csak aztán indult az igazi verseny. A vízfüggönyön keresztül a pilóták nagyon keveset láttak, és rendszeresen el-elhagyták a pályát, gyakoriak voltak a kisebb-nagyobb koccanások, ráadásul a biztonsági autó mögött eltöltött idő felborította a csapatok boxtaktikáját is, így össze-vissza álltak ki a versenyzők, ki rövidebb időre, ki pedig hosszabbra, attól függően, mire számítottak. A sorrend szinte pillanatról pillanatra változott attól függően, ki milyen sorrendben hagyta el a pályát jelző vizes aszfaltcsíkot. A világbajnoki esélyesek közül csupán egy ember nem hibázott: a 22 éves Lewis Hamilton. Zavartalanul vezetett mindvégig, ráadásul a többi által felkavart vízfüggönnyel sem kellett küszködnie. Huszonhat körrel a verseny vége előtt aztán minden bizonnyal még könyebbé vált neki a vezetés, hiszen a vb-pontversenybeli legnagyobb riválisa és csapattársa, Fernando Alonso csúnyán összetörve autóját idő előtt befejezte a futamot, ezzel szinte elérhetetlen messzeségbe kerülve a hőn áhított harmadik világbajnoki címtől.

Ekkorra lassan nyilvánvalóvá vált, hogy ha nem követ el hibát, akkor Hamilton az idei szezonban negyedszer győzni fog, és bezsebeli a vele járó tíz pontot is. Nem volt ez azonban mindegy Heikki Kovalainennek, aki ekkor tehetségét bizonyítva a második helyen autózott, nyomában a pontra éhes Räikkönennel. Próbálkozott is a Ferrari versenyzője az előzéssel, de a két finn nem talált egymáson fogást, így a befutó sorrendje nem változott.

A világbajnoki cím sorsa még ugyan nem dőlt el, de egyre kisebb esélye van a 12 ponttal lemaradó Fernando Alonsónak, akit a mindössze öt ponttal kevesebbet produkáló Kimi Räikkönen követ. Vajon e hét végén világbajnokot avatnak Sanghajban vagy tartogat még valamit számunkra az idei szezon?

FUDZSI KRÓNIKA

JAPÁN NAGYDĺJ (66 kör, 305,721 km): 1. Hamilton (brit, McLaren-Mercedes) 2:00:34,579, 2. Kovalainen (finn, Renault) +8,377, 3. Räikkönen (finn, Ferrari) +9,478, 4. Coulthard (brit, Red Bull) +20,297, 5. Fisichella (olasz, Renault) +38,864, 6. Massa (brazil, Ferrari) +49,042, 7. Kubica (lengyel, BMW-Sauber) +49,285, 8. Sutil (német, Spyker) +1:00,129.

A PONTVERSENYEK ÁLLÁSA – pilóták: 1. Hamilton 107, 2. Alonso 95, 3. Räikkönen 90. Csapatok: 1. Ferrari 170 – már világbajnok, 2. BMW-Sauber 92, 3. Renault 51. (A McLaren-Mercedes összes 2007-ben szerzett pontját törölték.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?