Családi trófeaözön

Indian Wells. Totális családi diadalnak lehettek szemtanúi az Indian Wells-i, koedukált tenisztorna döntőire kilátogató nézők, a férfiak vetélkedését ugyanis a világelső Lleyton Hewitt, míg a nőkét barátnője, Kim Clijsters nyerte meg egészen könnyedén.

Indian Wells. Totális családi diadalnak lehettek szemtanúi az Indian Wells-i, koedukált tenisztorna döntőire kilátogató nézők, a férfiak vetélkedését ugyanis a világelső Lleyton Hewitt, míg a nőkét barátnője, Kim Clijsters nyerte meg egészen könnyedén.

Mi kell egy jónak ígérkező döntő-höz? Adott egy fiatalember, jelesül a világelső Lleyton Hewitt, akiről az ember nyugodt szívvel ki merné jelenteni, hogy mázlival jutott el az Indian Wells-i, a Mesterszéria első állomását jelentő viadal döntőjéig. A kengyelfutó gyalogkakukk hírében álló ausztrálnak a finálét megelőző két meccsén egyaránt selejtezőből érkezett játékost kellett legyűrnie, ami az ő kvalitásait figyelembe véve gyerekjátéknak tűnt. De mint ahogy azt szokták is mondani, mindig a kötelező győzelmek a legnehezebbek, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az elődöntőben Spadea majdnem elcsent egy játszmát a világ tetején trónoló Hewitt-tól. Aztán mégsem csente, az ausztrál pedig bemasírozott a döntőbe. A 6:1, 6:1-es vereségre (amely a torna 28 éves történetének legegyoldalúbb fináléját jelenti) nincs, nem is lehet mentség, s igaz ez úgy is, hogy Kuertennek a finálé napján kellett befejeznie Schüttler elleni elődöntőjét, az előző napon ugyanis az esőfellegek berekesztették a csatát. Hewittot extraerősen motiválta, hogy 1997 óta (amikor is Michael Chang triumfált kétszer egymás után) ő lehet az első, aki megvédi címét Indian Wellsben. Nem is lehetett más a vége, mint hipergyors alázás, még egy órát sem töltöttek pályán a felek. „Ha játéka ezen a szinten marad, ő lehet az egyetlen, aki samprasi magasságokba törhet a torna-, valamint Grand Slam-győzelmek tekintetében – méltatta a világelsőt Kuerten. – Játéka univerzális, bármilyen borításon képes jól teljesíteni, ma is úgy elvert, hogy csak néztem.“

Hogy öröme teljes legyen, arról barátnője, Kim Clijsters gondoskodott, a női torna fináléjában pazar játékkal tolta le a pályáról az amerikai Lindsay Davenportot. A belga idei második, összességében pedig 12. tornagyőzelmét aratta, s mostanság ő képes egyedül arra, hogy legyőzze a listavezető Williams nővéreket. „Lindsay ellen remekül kell mozogni a pályán, meg kell próbálni a sarkokba püfölni a labdát, s meg kell mutatni, mennyire éhes vagy a sikerre. Azt hiszem, remekül csinálhattam mindezt, hiszen simán nyertem“ – vigyorgott Clijsters a 6:4, 7:5-ös eredménnyel zárult finálé után.

1974 óta „szerelmespár“ nem nyert olyan rangos tornát, mint most Hewitt és Clijsters, 29 éve Jimmy Connors és Chris Evert diadalmaskodott együtt Wimbledonban. „Nem hinném, hogy túlságosan aggódott volna a döntőm miatt. Mikor reggel nyolckor elmentem edzeni, még békésen szunyókált az ágyban“ – árult el egy kulisszatitkot Clijsters, természetesen egy újabb mosoly kíséretében.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?