Csak az újonc Bese a meglepetés

Bernd Storck, a magyar futballválogatott szövetségi kapitány tegnap kihirdette 23-as Eb-keretét.

Bernd Storck, a magyar futballválogatott szövetségi kapitány tegnap kihirdette 23-as Eb-keretét. Az újonc Bese Barnabás (MTK) nevezésén kívül nincs meglepetés, főleg azok utaznak Franciaországba, akik kiharcolták a kontinensviadalra jutást.

A német szakember 29 fős keretéből Megyeri Balázs (Getafe), Kocsis Gergő (Puskás Akadémia), Vida Máté (Vasas), Sallai Roland (Puskás Akadémia), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin) és Korcsmár Zsolt (Vasas) került ki.

„Először is szeretném minden játékosnak megköszönni a munkáját. Valójában mindannyian megérdemlik, hogy a csapatban legyenek, mert kivétel nélkül kitűnő játékosok, de sajnos csak 23 játékost nevezhetek az Európa-bajnokságra, így nehéz döntést kellett meghoznom – kommentálta döntését Bernd Storck szövetségi kapitány. – Az ajtó továbbra is nyitva áll mindenki számára, hiszen ősztől újabb nagy feladat vár ránk, ekkor kezdődik a vb-selejtezősorozat.”

Ausztriai sajtótájékoztatóján a kapitány elmondta: a kimaradók közül Megyeri Balázs, Gyurcsó Ádám és Korcsmár Zsolt már tegnap elhagyta az edzőtábort, Sallai Roland, Vida Máté és Kocsis Gergő azonban marad a válogatottal, sőt tapasztalatszerzés céljából Németországba is elutazik a három fiatal.

„Természetes, hogy csalódottak azok a játékosok, akik nem tarthatnak velünk. Nyilvánvalóan nem örülnek a döntésemnek. Sportemberek, szeretnének részt venni egy ilyen eseményen. Ugyanakkor azt is elmondhatom, hogy igazi profiként kezelték a rossz hírt. Ezt is jó jelnek veszem a jövőre nézve” – fűzte hozzá Bernd Storck. Korcsmár az előző napokban még külön edzett, elképzelhető, ez is közrejátszott abban, hogy nem került be a keretbe.

Érdekesség, hogy Bese Barnabás személyében egy abszolút újonc is ott lesz Franciaországban, az MTK védője még sohasem lépett pályára az A-válogatottban. „Fontos volt, hogy Bese több pozícióban is tud játszani – indokolt Storck, aki elsősorban Fiola tartalékjaként számít a jobbszélsőként is bevethető fiatal játékosra. – Nem aggódom amiatt, hogy Besének még nincs felnőttválogatott mérkőzése. Sajnos nem mindenkinek tudtam lehetőséget adni a felkészülési meccsek során, így neki sem. Gyurcsó Ádám játszott Elefántcsontpart ellen, de neki más a posztja, mint Besének. A tudása felől semmi kétségem, az edzéseken bizonyított, erősségünk lesz. A jövőben Gyurcsóval is számolok, de a támadó pozíciókban már elegendő játékosunk volt, míg a védelemben nem.”

Ami a sérülteket és a betegeket illeti: a csapatorvosok hétfőn bólintottak rá a betegséggel küszködő Gera Zoltán szerepeltetésére. „Meg kellett vizsgálnunk, milyen állapotban vannak a sérültjeink. Nagyon örülök neki, hogy a kérdéses játékosok esetében zöld lámpát kaptam, beszéltem is velük, így aki velünk tart, az mind készen áll a bevetésre” – szögezte le a szövetségi kapitány.

Az Eb-re utazók között 11 NB I-es játékos található, 12-en légiósok. Ahogy azt várni lehetett, a legtöbb labdarúgót a Ferencváros adja (Böde, Dibusz, Gera, Nagy Á., Pintér).

„Hogy mi lenne a három kívánságom az Európa-bajnokságra? Az első, hogy a szurkolóink elégedettek legyenek. Szeretnénk úgy játszani, ahogy megmutattuk a selejtező során. A harmadik kívánságom pedig az lenne, hogy a csapat együtt épüljön tovább, hogy legyen esélyünk kijutni az oroszországi világbajnokságra” – jelentette ki Bernd Storck.

A csapat holnap Salzburgból Dortmundba utazik, pénteken pedig Gelsenkirchenben gyakorol. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?