Csak a csehek lőttek gólt

Legalább az egyik csatornája műsorán nem kellett gondolkoznia a szlovák közszolgálati tévének a bársonyos forradalom évfordulóján: a szimbolikus dátum alkalmából szimbolikus cseh–szlovák meccset közvetíthetett. A végeredmény 3:1 lett, gólt csak a csehek rúgtak.

Sapara (balról) és Rozehnal a földön. A kép csalóka, a Sparta-stadionban főleg a szlovákok csúszkáltakSITA-felvételA szlovákok ismét a tetszetős mezőnyjátékkal próbálták magukat vigasztalni, bár a néhány szép passzal nem sokra mentek: az első kapura tartó lövésre (pontosabban sarkazásra, Michalík mutatta be) a 75. percig kellett várni. Ekkora a csehek már szinte el is felejtették vezető góljukat (az a 14. percben esett Grygerának köszönhetően), így a nézők is kezdtek türelmetlenkedni. Čontofalský és Čech (a szlovák hátvéd Marek Čech), viszont tettek róla, hogy szebb legyen a csehek hazai búcsúja az Eb-selejtezőktől: előbbi ugyan megfogta a labdát, utóbbi viszont nekiszaladt, mire előbbi nagyot zuhant, a labda pedig kiesett a kezéből. Kulič köszönte szépen, és belőtte a csehek második gólját.

Igaz, erre rögtön a középkezdés után válaszolni tudtak a szlovákok (bár gólt így sem lőttek – öngóllal szépítettek: Kisel adott jó labdát Šestáknak, Kadlec pedig olyan szerencsétlenül ért a labdába, hogy az Blažek kapus felett átszállva a hálóban esett le), de a hazaiak gyorsan ismét megmutatták, ki az úr a háznál: a harmadik gól Rosický nevéhez fűződik. Ez volt a Koller–Baroš–Rosický csodatrió századik gólja a cseh válogatottban.

Karel Brückner, a csehek egy időben pokolba kívánt, most ismét egekig magasztalt trénere a meccs után elismerte: „Sejtettem, hogy ezúttal nehezebb dolgunk lesz a szlovákok ellen, mint Pozsonyban. Többször változtatnunk kellett a csapat felállásán, de nagyon jó és színvonalas meccs volt. Ezért az ellenfél játékosait is köszönet illeti. Az utóbbi néhány mérkőzés megmutatta, hogy sokkal reményteljesebb a nemzeti csapat helyzete, mint azt néhány hónappal ezelőtt hittük.”

Ján Kocian már nehezebben kereste a szavakat: „Nem is tudom, hol kezdjem. Nem játszottunk rossz meccset, némely fázisában teljesen egyenrangú ellenfelei voltunk a cseh csapatnak. Csakhogy megint nagyon korán kaptunk gólt. Szünet után már jobbak voltunk, sőt egyenlíthettünk is volna, csak hát megint olyan gólt kaptunk, amilyet csak mi tudunk. 1:2-nél már kockáztattunk, és a csehek az újabb hibát újabb góllal büntették. Amíg nem tudjuk kiküszöbölni a hibákat, addig nem lehetünk sikeresek…” (sita, ú)

Csehország–Szlovákia 3:1 (1:0)

Góllövők: Grygera (14.), M. Kulič (77.), Rosický (82.), ill. M. Kadlec (79., öngól). Sárga lap: Štrba, Sapara, Michalík. Játékvezető: Asumää (finn), 15 651 néző. CSEHORSZÁG: Blažek–Pospěch, R. Kováč, Rozehnal, Grygera (46. M. Kadlec)–Galásek–Plašil, Rosický, Polák (86. Matějovský)–Baroš (70. M. Kulič), Koller. SZLOVÁKIA: Čontofalský–Krajčík, Škrtel, Michalík, M. Čech–Štrba–Kisel (86. Halenár), Sapara, J. Kozák, Hamšík (58. Hološko)–Mintál (67. Šesták).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?