Cíger szerint mentálisan kell még fejlődniük

Pozsony.

Pozsony. Több tapasztalatra van szüksége a csapatnak és saját magának is, ismerte el Zdeno Cíger, a szlovák jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya.

Az oroszországi világbajnokságon kilencedik helyen végzett együttes edzője tegnap a végrehajtó bizottság tagjai előtt értékelte ki a múlt héten befejeződött tornát. Zdeno Cíger szerint elhangzott kritika is, de egyértelműen építő jellegű. „Ezzel nincs problémám. Nyíltan beszéltünk azokról a dolgokról, amelyek nem működtek” – mondta el az újságíróknak Cíger, utalva az első két meccs utáni törésre. Annyi ideig működött ugyanis a taktika, hogy az egész sor, mind az öt hokis támad és védekezik is. A magyarok és a franciák elleni két győzelem után azonban zsinórban négy vereség következett. „Továbbra is arról kell beszélni, hogy a fiúknak tapasztalatot kell szerezniük. Voltak jó meccseink, jó harmadaink, de meg kell tanulnunk hatvan percen át ezt a szintet hozni – jegyezte meg Cíger. – Első próbálkozásra nem lehetünk a legjobbak. Ez néha megesik, én is ezt szerettem volna, de nekem és a játékosoknak is nagyobb rutinra van szükségünk.”

A 46 éves szövetségi kapitány szerint a válogatott az utolsó találkozón megmutatta, hogy lehet jövője. Az amerikaiak elleni ki-ki meccsen hosszabbításban 3:2-re győzni tudtak, ami azonban nem volt elég a negyeddöntőbe jutáshoz. „Sportoló vagyok, aki mindig nyerni akar és a lehető legjobb eredményt elérni. Sajnos nem történt csoda, nem lettünk világbajnokok. De az utolsó meccs jó ugródeszka lehet, mert a játékosok rájöttek, hogy tudnak hokizni, és erős ellenféllel is fel tudják venni a harcot. Mentálisan kell a fiúkkal dolgozni, hogy megértsék, képesek jól játszani” – jegyezte meg Cíger.

A végrehajtó bizottság – Cíger elmondása szerint – nem bocsátkozott komolyabb elemzésbe, a szövetség vezetése ugyanis pénteken fog dönteni a rendkívüli kongresszus időpontjáról. A közgyűlés tisztújító lesz, azaz a végrehajtó bizottság összetétele is megváltozhat. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?