Chára nem lehet ott a világbajnokságon

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁSPozsony. Zdeno Chára, a Boston Bruins hokisa biztosan nem lesz ott a közelgő világbajnokságon. Vladimír Vůjtek, a szlovák jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya a csapat tegnapi gyülekezőjén elmondta, Chára megerősítette, hogy nem játszhat a csehországi tornán.

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

Pozsony. Zdeno Chára, a Boston Bruins hokisa biztosan nem lesz ott a közelgő világbajnokságon. Vladimír Vůjtek, a szlovák jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya a csapat tegnapi gyülekezőjén elmondta, Chára megerősítette, hogy nem játszhat a csehországi tornán. „Elnézést kért, de le kellett mondania a szereplést, eltörött a bokája. Jelenleg gipszet visel, és 2–4 hét múlva vehetik csak le azt az orvosok. Természetesen számoltunk vele, de a sérülésekkel nincs mit tenni” – sóhajtott fel Vůjtek.

A szlovák válogatottól a világbajnokságon búcsúzó cseh szakember hozzátette, egészségi gondok miatt a kapus Július Hudáček és Tomáš Marcinko sem tarthat a csapattal Rigába, a lettek elleni két utolsó felkészülési mérkőzésre. Ladislav Nagy és Marek Ďaloga sérülése viszont már rendbe jött.

A kerethez tegnap három NHL-es játékos, Tomáš Kopecký, Richard Pánik és Andrej Meszároš is csatlakozott. A Columbus hokisa, Marko Daňo végül csak csütörtökön érkezik Szlovákiába, Marián Gáborík (Los Angeles) pedig a jövő héten kezd el edzeni a csapattal. „Már csak 3–4 szóba jöhető játékosnak vannak klubkötelezettségei. Például szeretnénk, ha a třinci Vladimír Dravecký csatlakozna a kerethez. Amerikában elkezdődött az NHL playoffjának első fordulója, várjuk, milyen eredmények születnek” – tette hozzá Vůjtek, aki adott esetben Marián Hossával, Tomáš Tatarral és Tomáš Jurčóval számolhatna még.

A szlovákok pénteken és szombaton mérkőznek meg Lettországgal, a csehországi vb másfél hét múlva, május 1-jén rajtol. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?