Büntetés és javulás a Ferrarinál

A Mercedes egyelőre legyőzhetetlennek bizonyult a Forma–1-es Osztrák Nagydíjon, Nico Rosberg ugyanis mindkét tegnapi szabadedzést megnyerte, mögötte pedig csapattársa, Lewis Hamilton végzett.Folytatódó Merci-fölény?A tegnapi első szabadedzésen a Mercedesek bizonyultak a leggyorsabbnak, Rosberg ott f

A Mercedes egyelőre legyőzhetetlennek bizonyult a Forma–1-es Osztrák Nagydíjon, Nico Rosberg ugyanis mindkét tegnapi szabadedzést megnyerte, mögötte pedig csapattársa, Lewis Hamilton végzett.

Folytatódó Merci-fölény?

A tegnapi első szabadedzésen a Mercedesek bizonyultak a leggyorsabbnak, Rosberg ott folytatta, ahol Bakuban abbahagyta: megnyerte a tréninget Lewis Hamilton előtt, őket pedig a Ferrari két pilótája, Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen követte.

A második szabadedzésre megérkezett az ígért eső Spielbergben – az időjósok ugyan csak 40% esélyt jósoltak a csapadékra, azonban a hatalmas zivatar percek alatt teljesen eláztatta a pályát, így a versenyzők sokáig csak a garázsokban pihentek. Amikor elállt az eső, a pilóták kihajtottak a boxból az intermediate abroncsokkal, majd később már a slick gumikra is átválthattak, amelyekkel folyamatosan javítottak az edzés elején elért köridőkhöz képest. A második tréningen ismét Rosberg bizonyult a leggyorsabbnak, ám Hamilton csupán 19 ezredmásodperccel maradt el tőle.

Autók a sóderágyban

Az első gyakorlás során Max Verstappennek nem volt szerencséje, a jobb első kereke tört ki, miután ráhajtott egy kerékvetőre, délután pedig Sebastian Vettel csúszott a sóderágyba a Ferrarival, így az edzés virtuális biztonsági autós periódussal ért véget. A Ferrari nem tört össze, így – miután visszaszállították a boxba – a csapat folytathatta a felkészítését a szombati időmérőre.

Jobb motor a Ferrarinál

Az olasz istálló motorfejlesztéssel készült az Osztrák Nagydíjra, ugyanis úgy érezték, ez a helyszín megfelelő lehet arra, hogy az újításokkal a Mercedes közelébe érjenek – esetleg meg is előzzék őket. A csapatnak azonban számolnia kell egy esetleges büntetéssel is, ugyanis Vettel autójában nagy valószínűséggel váltót kell cserélni, így a német öthelyes rajtbüntetésre számíthat. A legutóbbi versenyhétvégén, Bakuban nem volt problémája a négyszeres világbajnoknak, azonban a futam utáni vizsgálatokat követően információink alapján a Ferrari úgy döntött, elővigyázatosságból inkább kicserélik az egységet.

Születésnapos hétvége

Tegnap ünnepelte születésnapját Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője, akit már reggel tortával köszöntött a csapat. Az ausztrál pilóta úgy nyilatkozott, nagyon boldog, hogy 28 évesen a Forma–1-ben versenyezhet, azonban innentől kezdve már egyre többet akar az ember. „Sebnek (Sebastian Vettelnek – a szerk.) ennyi idős korában már négy világbajnoki címe volt, szóval én sok mindent el szeretnék még érni, és szerencsére még van időm rá.”

Vettel is a hétvégén ünnepli születésnapját, a Ferrari versenyzője 29. életévét tölti majd be vasárnap.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?