Bronzzal zárt a magyar női pólóválogatott

ÖSSZEÁLLÍTÁSBudapest.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Budapest. A magyar női vízilabda-válogatott a harmadik helyen végzett az Európa-bajnokságon, miután a bronzmérkőzésen 10:9-re legyőzte az olasz csapatot.

Merész: szenzációs volt

A londoni olimpiai negyedik, 2013-ban világbajnoki harmadik magyar válogatott nem kezdett jól az Eb-címvédő olaszok ellen (0:2) de a nagyszünetre 7:4-es előnnyel mehettek Merész András szövetségi kapitány védencei. Az olaszok nem adták fel (7:7), a döntés így az utolsó negyedre maradt. Kisteleki Dóra, Szűcs Gabriella és Bujka Barbara góljaira csak két olasz válasz érkezett, a magyarok 10:9-re nyertek, ezzel a harmadik helyen végeztek.

Magyarország a 12. női Eb-medálját szerezte meg, két arany és öt ezüst után az ötödik bronzot.

„Nem csak saját magunkat kellett legyőznünk, mert ez az olasz csapat hihetetlenül jó. Nagyon kemény ellenfél volt, de amit ki lehet hozni magunkból, azt kihoztuk – értékelt Merész kapitány a mérkőzést követően. – Talán furcsa, amit mondok, de ha ezt a meccset az olaszok nyerik meg egy góllal, akkor is megérte volna a sok munka, mert ezen az Eb-n több néző volt női vízilabdameccsen, mint a világon eddig összesen. Szenzációs volt. Azt mondtam a csajoknak, úgy küzdjenek, hogy lehet, ez az utolsó alkalom ilyen közönség előtt játszani, bár nagyon remélem, sok embernek megtetszett, amit a vízilabda jelent, s a jövőben is kijönnek a mecscsekre.”

„Nagy türelemmel, elképesztő türelemmel vízilabdáztunk. Elég nyugodtak voltunk ahhoz, hogy kivárjuk a tökéletes pillanatot a lövésre. Mindenkinek óriási köszönet ezért az éremért” – nyilatkozta a 19 találattal gólkirály Keszthelyi Rita.

Megint Szerbia ellen

A magyar férfiválogatott még fényesebb éremért játszhatott: péntek este 8:7-re nyert Olaszország ellen egy végsőkig kiélezett elődöntőben, s tegnap este nyolc év után újra ott volt az Eb-fináléban (a döntő lapzárta után véget ért). Benedek Tibor szövetségi kapitány csapata azzal az örök rivális Szerbiával csapott össze, amely a Montenegró elleni elődöntőben mínusz négyről is fel tudott állni. A két csapat a csoportkörben is találkozott, akkor 8:6-ra a magyarok nyertek.

Ha a Margitszigeten tegnap is Madarasék örülhettek, Magyarország 15 év után ünnepelhetett kontinensbajnoki címet. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?