Bronzérem a harmadik fronton

Csupa dobogós helyezéssel fejezte be 2015/2016-os évadját a hodosi férfi-asztaliteniszcsapat. Második szlovák bajnoki címe és szuperligás második helye után a TT-Intercup sorozatban a dobogó harmadik fokán végzett.

Csupa dobogós helyezéssel fejezte be 2015/2016-os évadját a hodosi férfi-asztaliteniszcsapat. Második szlovák bajnoki címe és szuperligás második helye után a TT-Intercup sorozatban a dobogó harmadik fokán végzett. Legsikeresebb évét zárta a csallóközi klub.

Dunaszerdahelyen zajlott a sportág harmadik legrangosabb európai kupasorozata, a TT-Intercup négyes döntője. Ötvenhárom csapat vetélkedésének végén az újonc hodosi együttes volt a zárótorna házigazdája, és legerősebb összeállításában kiválóan helytállt. Két erősebb ellenfelétől (Mühlhausen, Oberwart) mindössze 2:4-re kapott ki, a szintén újonc svájciakat (Lancy) viszont simán legyőzte (4:0). A kupát – sorrendben immár ötödször – a német bundesligás Mühlhausen nyerte, az osztrák Oberwart nyolcadik döntős szereplése második hellyel végződött, a hodosi együttes első próbálkozása pedig harmadik helyet ért.

„Már az Oberwart ellen is volt keresnivalónk. Négy vesztes mecscsünkből hármat 3:2-es játszmaaránnyal buktunk csak el. A győztes Mühlhausen ellen is a vártnál szorosabb mérkőzést vívtunk, játékosaink nagy ellenállást tanúsítottak – tért vissza a dunaszerdahelyi eseményekre Jozef Kmeť hodosi klubelnök. – A német gárda elleni két pontunk is roppant értékes, hiszen az egyiket Zoltán Lelkeš úgy szerezte, hogy legyőzte az olimpiai résztvevő román Ovidiu Ionescut, és párosban 3:2-re nyert a Lelkeš-, Muskó-duó, mégpedig a korábbi német bajnok Hielscher és Ionescu alkotta kettős ellen.”

Zoltán Lelkeš, a szlovák szövetség honlapján méltatta csapata mérkőzéseit. „Balszerencsés vereséget szenvedtünk az Oberwarttól. Ionescu személyében a világ 68. játékosát győztem le, a Mühlhausen elleni hatmeccses ütközetünkön biztosan volt mit élvezniük a nézőknek is, hiszen bundesligás csapat nem mindennap játszik nálunk. Nem volt könnyű a Lancy legyőzése. Három egyes után a párost is hoztuk, és megérdemelten végeztünk a harmadik helyen” – értékelt a négy megszerzett pontjával a négyes döntő legeredményesebb hodosi játékosa.

Hasznosnak és eredményesnek tartja Jozef Kmeť a háromfrontos hodosi szereplést. A klubelnök menedzsere énje már előretekint. „Mivel a szlovák bajnokságban alig volt komolyabb ellenfelünk, kénytelenek voltunk külföldre kacsintani. A szuperligás és a TT-Intercup sorozatbeli mérkőzéseink nagyon hasznosak voltak – hangsúlyozta. – Védenceim nem estek ki a játékritmusból, igyekeztek többet edzeni, volt motivációjuk a külföldi ellenfelekkel szemben. Mert mind a közép-európai szuperligában, mind fölrészünk kupaversenyében a végén komoly riválisokkal találkoztunk, és éppen ez volt a fő értelme háromfrontos próbálkozásunknak. Fárasztó, de legsikeresebb évünket zártuk.”

Ősztől egy lépcsőfokkal magasabbra lép a hodosi csapat az európai kupaporondon: Szlovákiából elsőként akar jelentkezni az ETTU-Nancy Evans Kupába, amely asztaliteniszben földrészünkön a klubcsapatok második legrangosabb kupasorozata.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?