Birkózók nemzetközi edzőtábora Komáromban

A Magyar Birkózószövetség megbízásából június 25. és július 1-je között második alkalommal szervezett nemzetközi regionális edzőtábort a Komáromi Spartacus Birkózóklub.Komárom.

A Magyar Birkózószövetség megbízásából június 25. és július 1-je között második alkalommal szervezett nemzetközi regionális edzőtábort a Komáromi Spartacus Birkózóklub.

Komárom. A komáromi röplabdacsarnokban öt napon át száztizenöt szárnyait bontogató tehetség pallérozta állóképességét, csiszolta a fogásokat, találkozott, beszélgetett példaképeivel, egykori olimpiai és világbajnokokkal, neves szaktekintélyekkel.

„Magyar barátaink felkérésére először idén áprilisban zajlott nálunk regionális edzőtábor. A mi feladatunk a szállás és az edzéslehetőségek előteremtése volt. Déli szomszédunknál rendszeresek az edzőtáborozások, ezeket a szövetség finanszírozza, s a felkészülés szerves részei. Természetesen a szövetség a szakmai hátteret is előteremti, a foglalkozásokat az utánpótlás-korosztályt felügyelő edzők vezetik. Tizenkét észak-dunántúli klub versenyzői három szőnyegen gyakorolták a fogásokat a röplabdacsarnokban. A rendezvényből szervezőként mi is hasznot húztunk. Ugyanis a mieink is részt vettek a gyakorlásokon, ugyanakkor gútai, madari és bősi résztvevői is voltak az edzőtáborozásnak” – tájékoztatta lapunkat az országhatárokon átívelő rendezvényről Kúr Károly, a házigazda Komáromi Spartacus Birkózóklub elnöke.

A két fázisban zajló tréningeket Katona Géza, a Tatabányai SC Birkózóklub vezetőedzője koordinálta, felügyelte, szaktanácsadóként pedig Szőnyi János kamatoztatta tapasztalatait. A kezdők és a diákok testközelből figyelhették a sok világversenyt nyert példaképeiket, köztük a világbajnok Rácz Lajost, akik szakmai tudásukat latba vetve oktatták a gyerekeket a sportág fortélyaira, elevenítették fel egykori sikereiket. A kánikulai napokban kapóra jött, hogy a komáromi polgármesteri hivatal az egyik délután a helybeli termálstrandra invitálta a gyerekeket.

„Tanultunk, barátkoztunk, a jövőt tervezgettük. Magyar barátaink rendkívül elégedettek volt az általunk kialakított feltételekkel, s nem zárták ki annak lehetőségét sem, hogy ősszel újabb regionális edzőtáborozás lesz városunkban” – fogalmazott Kúr Károly.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?