Barcelona–Chelsea: remek statisztikák

Ma zárul a labdarúgó Bajno-kok Ligája nyolcaddöntője: a Bayern München továbbju-tása szinte teljesen biztos az első meccsen elért 5:0 után, a Barcelona–Chelsea össze-csapás azonban 1:1-ről indul-va még hozhat izgalmakat.A katalán és a londoni csapat párharca a 21.

Ma zárul a labdarúgó Bajno-kok Ligája nyolcaddöntője: a Bayern München továbbju-tása szinte teljesen biztos az első meccsen elért 5:0 után, a Barcelona–Chelsea össze-csapás azonban 1:1-ről indul-va még hozhat izgalmakat.

A katalán és a londoni csapat párharca a 21. század egyik slágerpárosítása a BL-ben, ugyanis 2000 óta 13 alkalommal játszottak egymás ellen, s ötször kerültek szembe az egyenes kieséses szakaszban. A 2012-es elődöntőben a Chelsea, 2009-ben ugyancsak a négy között a Barcelona ünnepelhetett továbbjutást. A nyolcaddöntőben 2006-ban a katalánok, egy évvel korábban az angolok nyerték a párharcot, míg 2000-ben a nyolc között a Barcelona diadalmaskodott.

A Barcelona a 2004/05-ös idény óta sorozatban 13. alkalommal szerepel a nyolcaddöntőben, mindössze kétszer búcsúzott a sorozat ezen szakaszában, de mindkét alkalommal brit riválissal szemben: 2005-ben éppen a Chelsea, két évvel később pedig a Liverpool hajtotta végre a bravúrt.

Ernesto Valverde, a Barca edzője nagyon örül, hogy sérülése után újra játékra kész Andrés Iniesta: „Nincs még egy ilyen játékosunk, mint ő. Most jóval több variáció áll rendelkezésemre a kezdőcsapatot illetően.”

A katalánok 2013 szeptembere óta nem kaptak ki a Nou Campban a BL-ben, ezeken a meccseken 22 győzelmet és mindössze két döntetlent értek el. A katalán sztárcsapat története során 24 olyan párharcot játszott a nemzetközi kupaporondon, amelynek első meccsén idegenben döntetlent ért el, ezek közül végül 19-et nyert meg. Idegenbeli 1:1 után még ennél is jobb, 11/9 a mutatója.

A Chelsea is mutatós számokkal készülhet az összecsapásra, ugyanis több mint tizenkét éve nem kapott ki Spanyolországban, legutóbb 2005. november 1-én még egy Real Betis elleni csoportmérkőzésen maradt alul. A spanyol riválisokkal szemben is imponáló a mérlege, utóbbi 21 mérkőzéséből csak kettőt veszített el.

„Barcelonában játszani önmagában nagy motiváció. A nagyapám szokta emlegetni, milyen egyszerű volt a dolga, amikor Di Stéfano vagy Puskás játszott mellette a Realban. Mindig, mikor hallgattam, úgy tűnt, mennyire egyszerű játék a futball. Mostanság viszont nagyon nehéz a Nou Campban focizni” – nyilatkozta Marcos Alonso, a kékek spanyol labdarúgója.

A Chelsea története során hat olyan európai kupapárharcot vívott, amelyet hazai döntetlennel kezdett, ezek közül végül négyet nyert meg összesítésben.

A másik párharc gyakorlatilag már eldőlt, a Bayern ötgólos előnye tudatában pihentetheti kulcsjátékosait, a Besiktas legfőbb célja az lehet, hogy megszerezze története első gólját a BL kieséses szakaszában. (MTI, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?