Babos, Cibulková és Martin sikere

A magyar Babos Tímea, a szlovák Dominika Cibulková, valamint Andrej Martin sikeresen vette a francia nemzetközi teniszbajnokság nyitókörét, és bejutott a második fordulóba.A tavaly az első körben búcsúzó Babos Tímea a világranglistán 106.

A magyar Babos Tímea, a szlovák Dominika Cibulková, valamint Andrej Martin sikeresen vette a francia nemzetközi teniszbajnokság nyitókörét, és bejutott a második fordulóba.

A tavaly az első körben búcsúzó Babos Tímea a világranglistán 106. amerikai Samantha Crawfordot 54 perc alatt 6:4, 6:0-ra verte. Ezzel a 23 éves magyar játékos először győzött egyesben a párizsi Grand Slam-verseny főtábláján.

„Kicsit izgulósan kezdtem, és ebben az ellenfelem sem segített, nagyon nagyokat ütött és szervált. Miután 4:4 lett, akkor azt mondtam, kezdjünk el játszani. Utána már lazábban, felszabadultabban kezdtem el teniszezni. Zsinórban nyolc gémet sikerült nyerni” – nyilatkozta a magyar teniszező a babostimea.hu-nak, hozzátéve: örül, hogy végre sikerült egyesben is győznie a Roland Garros főtábláján. „Ez nem volt amúgy a fejemben, utólag, amikor már levezettem, akkor mondtam edzőmnek, Thomas Drouet-nak” – árulta el a WTA-rangsorban 45. Babos, aki a következő fordulóban korábbi párospartnerével, a francia Kristina Mladenoviccsal (30.) találkozik. A két teniszező eddig négy alkalommal mérkőzött egyesben: három ízben Mladenovic, egyszer pedig Babos nyert.

A huszonkettedikként kiemelt Dominika Cibulkovának nem okozott gondot a kínai Cseng Szaj-szaj legyőzése, 6:3, 6:1-re nyert. „Az első fordulók mindig nehezek. Korábban egyszer kemény borítású pályán edzettem mostani ázsiai riválisommal, azt hittem, a salakon rosszabbul fog játszani. Nem így történt, de szerencsére, így is simán nyertem. Elégedett vagyok a teljesítményemmel, bár eléggé ideges voltam, és néhányszor hibáztam” – szögezte le a meccs után a 27 éves szlovák sportoló.

Cibulková a 2. fordulóban a 18 éves horvát Ana Konjuhhal játszik. „Csak annyit tudok az ellenfelemről, hogy magas, gyorsan és agresszíven teniszezik” – nyilatkozta Dominika.

Szenzációnak számít Andrej Martin továbbjutása, aki négy szettben 6:2, 6:3, 4:6, 6:4 arányban legyőzte a spanyol Daniel Munoz-De La Navát. Annál is inkább, mert Martin kikapott a selejtező utolsó felvonásában, és csak szerencsés vesztesként került a főtáblára. „Tudtam, mit várhatok az ellenfelemtől, az viszont kifejezetten meglepett, hogy az első két játszmában én domináltam. Ez biztató számomra a folytatásban. Nagyon örülök, hogy továbbjutottam – jelentette ki Andrej Martin, aki a második körben a huszonkilencedikként rangsorolt francia Lucas Pouillével kerül össze. – Nem érdekelnek a prémiumok és az ATP-pontok, jó formában érzem magam, bizakodva várom a következő meccset.”

Meglepetésre a nyitófordulóban kiesett Angelique Kerber, az Australian Open címvédője. A harmadik helyen kiemelt német játékost a világranglistán 58. holland Kiki Bertens búcsúztatta, aki szombaton megnyerte a nürnbergi tornát. Három éven belül másodszor fordult elő, hogy a melbourne-i női győztes rögtön kiesik a párizsi salakon: 2014-ben az azóta visszavonult kínai Li Na járt így.

A Serena Williams–Magdaléna Rybáriková mérkőzés lapzárta után ért véget. (TASR, MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?