Az USA elégedett, Oroszország nem

Harmincöt érem megszerzésével minden idők legsikeresebb téli olimpiai szereplését produkálta Salt Lake Cityben Németország. A németek 12 arannyal, 16 ezüsttel és 7 bronzzal végeztek az élen az éremtáblázaton. Négy éve Naganóban összesen 29 (12-9-8) dobogós helyezés volt a mérleg.

Harmincöt érem megszerzésével minden idők legsikeresebb téli olimpiai szereplését produkálta Salt Lake Cityben Németország. A németek 12 arannyal, 16 ezüsttel és 7 bronzzal végeztek az élen az éremtáblázaton. Négy éve Naganóban összesen 29 (12-9-8) dobogós helyezés volt a mérleg. A rangsorban második Norvégia (11, 7, 6) után következő Egyesült Államok csak eggyel kevesebb érmet szerzett (10, 13, 11) a németeknél és nagyot javított az előző játékokhoz (13 érem) képest. „Szinte minden versenyzőnk maradéktalanul beváltotta a szerepléséhez fűzött reményeket” – lelkendezett Sandra Baldwin, az amerikai olimpiai bizottság (USOC) elnöke. „Kisebbfajta csoda, hogy ennyi érmet nyertünk.” A játékok nagy vesztese az orosz csapat, pedig az 1956-os, Cortina d’ Ampezzóban rendezett olimpia óta (akkor még természetesen Szovjetunióként) mindig a három legeredményesebb ország között végzett. A most 6-6 arany- és ezüst-, illetve 4 bronzéremmel záró küldöttség vezetői különösen a győzelmek számát keveslik. A gyenge teljesítményt a versenyzőiket ért hátrányos megkülönböztetés mellett a rossz hazai edzéskörülményekkel magyarázzák.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?