Weiss szerint okosan kell játszaniuk a visszavágón is

Midtjylland.Slovan

A labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező playoffjának első mérkőzésén értékes döntetlent ért el a Slovan a dán Midtjylannad otthonában. A szervezetten játszó égszínkékek a szerencsével sem álltak hadilábon.

A várakozásoknak megfelelően a hazaiak kezdték aktívabban a találkozót, a 9. percben Takáč hibája után Simsir került helyzetbe, de célt tévesztett, majd nem sokkal később Osorio távoli lövése végezte a kapufán. Ezt követően kiegyenlítettebbé vált a játék és már a Slovan is vezetett egy-egy veszélyes kontrát, sőt. Tolic lövésébe Strelec ért bele az ötösnél és ezzel kis híján megtréfálta Olafsson kapust, majd az akció lezárásaként Tolic közelről, de éles szögből lőtt a kapu fölé. A szünet előtt újra Osorio veszélyeztetett a Midtjylland részéről, de második veszélyes lövését Takáč a kapufára tolta.

A második félidőben Szőke kapott egy vitatható sárga lapot. A szünet előtt a megsérülő Sharani helyére beálló szlovák középpályás csúszott rá a labda nélküli ellenfelére. Ha a spanyol játékvezető azonnal piros lapot mutatott volna fel, aligha bírálta volna felül az ítéletét a VAR, amely ekkor már másodszor volt főszereplő. Az első játékrészben ugyanis egy Slovan kezezésnél nem jelzett, így a dánok jogosan kritizálhatták Hernandez teljesítményét. Hozzá kell tenni, hogy a kiállításhoz közel került a már említett Osorio is, akinek heves reakcióit egy szigorúbb bíró nem csak egy sárgával díjazta volna. Nem sokkal később aztán jött az igazi dán hidegzuhany, Blackman kényszerítőzött Barszegjannal, utóbbi sarokkal passzolt a tizenhatoson belülre törő panamai elé, aki a kapus lábai között lőtte a labdát a hálóba, 0:1.

A folytatásban folyamatosan nőtt a nyomás a vendégek kapuján, előbb Franculino rosszul sikerült lövése csattant a kapufán, majd a csereként beállt Chilufya rontott el egy hatalmas ziccert. Két perccel később viszont már pontosan célzott és a végig aktívan futballozó Sörensen mélységi passzát lőtte higgadtan a kapuba, 1:1. Az utolsó bő tíz percben a hazaiak még két ígéretes helyzetet kihagytak, így döntetlennel ért véget a találkozó.

„Az eredménnyel elégedett vagyok, a meccs előtt simán aláírtam volna ezt. Egy nehéz meccsen vagyunk túl, ahol jó volt az ellenfél és mindkét csapat igyekezett támadófocit játszani. Mi is támadólag léptünk fel, azt mondtam a játékosaimnak, hogy veszélyesnek kell lennünk és ez sikerült is. Nagy kár a bekapott gólért, azt reméltem, hogy időben cserélünk és kihúzzuk a végét, de még előtte vétettünk egy helyezkedési hibát. Tudtuk, hogy a Midtjylland veszélyes a kontratámadások végén, ami meg is mutatkozott. Megvoltak a helyzeteink, de nekik is és Takáč ismét remekül védett. Azt mondhatom megérdemelt a döntetlen, a visszavágó előtt pedig még minden nyitott. A szurkolók biztosan hajtani fognak minket a jövő héten, de ésszel kell majd játszanunk. A csapatot összességében megdícsérem, mindent kiadtak magukból taktikailag, fizikailag és érzelmileg is. Egy kicsit több minőség és higgadtság kellett volna a részünkről a befejezéseknél, éppen az, amit a végén az ellenfél bemutatott” – foglalta össze a találkozót id. Vladimír Weiss, a szlovák bajnok edzője.

A dán sajtóban megjelent, hogy a Slovan úgy ünnepelt a lefújás után, mintha már bejutott volna a csoportkörbe. „Több helyzetet kidolgoztunk, háromszor eltaláltuk a kapufát is. Hiányzott a hatékony befejezés, ezért pedig csalódott vagyok. De teljesen más lenne a nézőpontom, ha ezeket a lehetőségeket nem tudtuk volna kidolgozni. Nem lepett meg az ellenfél, tudtuk, hogy felelősségteljesen és szervezetten fognak játszani. A Ferencváros ellen jó helyzetből vártuk a visszavágót, most viszont nyernünk kell Pozsonyban” – nyilatkozta a Midtjylland trénere, Thomas Thomasber.

A visszavágóra csütörtökön már csak 3500 belépő várt gazdára és a pozsonyiak játékosai is abban bíznak, hogy a lelátóról megkapják majd a támogatást. „Egy nagy mérkőzés vár majd ránk és nagyra értékelem, hogy ennek a részese lehetek. Az emberek biztosan megpróbálnak majd minket még jobb teljesítményre ösztönözni, hogy együtt elérjük azt, amire vágyunk. De továbbra is a szemünk előtt kell tartani az ellenfél játékerejét, ami miatt ismét tökéletes teljesítményre lesz szükségünk és minden energiánkat ott kell hagynunk a pályán” – tekintett előre a visszavágóra a Slovan rutinos középpályása, Juraj Kucka.

BL-SELEJTEZŐK

Playoff, első mérkőzések

Midtjylland–Slovan 1:1, g.: Chilufya (79.), ill. Blackman (59.); 

Dinamo Kijev–RB Salzburg 0:2, g.: Nene (29.), Kjaergaard (49., 11-esből); 

Malmö–Sparta Praha 0:2, g.: Stryger Larsen (31., öngól), Ryneš (89.); 

Young Boys–Galatasaray 3:2, g.: Monteiro (4., 45+4.), Ugrinic (86., 11-esből), ill. Batshuayi (67., 72.);

Bodö/Glimt–Crvena zvezda 2:1, g.: Bjortuft (52.), Maatta (62.), ill. Mimovics (75.); 

Dinamo Zagreb–Qarabag 3:0, g.: Pjaca (29.), Kulenovic (75., 80.); 

Lille–Slavia Praha 2:0, g.: David (52.), Zhegrova (77.).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?