Az ezüstöt is ünnepelték Komáromban

JÓBA MIHÁLYAz eperjesi együttes nyerte a férfi-röplabdaextraliga döntőjét, miután a finálé 3.

JÓBA MIHÁLY

Az eperjesi együttes nyerte a férfi-röplabdaextraliga döntőjét, miután a finálé 3. meccsén, szombaton 3:2-re, vasárnap pedig 3:0-ra győzött Komáromban, s így 4:0-s összesítéssel elhódította a trófeát.

Az Eperjesen elszenvedett két vereség után a komáromi Spartak VKP hazai közönség előtt javítani akart. Majdnem össze is jött a győzelem: a Duna-parti gárda a harmadik meccsen drámai küzdelemben, öt szettben maradt alul.

Az első játszma elején az eperjesiek vezettek, de a hazaiak egyenlítettek, s végül szettlabdához jutottak. Ezt azonban nem tudták értékesíteni, így a szett 26:24-re a vendégeké lett.

A komáromiak nagyon lelkes szurkolói háttérrel kitűnően kezdték a második szettet. Ritmusváltásokkal többször zavarba hozták a keleti csapatot, és 13:6, illetve 16:8 is volt a javukra. Elég volt azonban egy 5–6 perces kilengés, és a minden poszton kitűnő játékossal rendelkező eperjesi csapat ijesztően feljött a szett fináléjára. Közelebb azonban már nem tudott jutni, és a komáromi csapat 25:22-es szettgyőzelemmel egyenlített.

A harmadik játszmában sokkal nagyobb fordulatszámra kapcsolt a keleti csapat. A komáromiak egyetlenegyszer sem tudtak vezetni, a pontkülönbség 3–6 pont között ingadozott a vendégek javára, a vége 25:18 lett az eperjesiek javára.

A Spartak VKP a legszebb röplabdát a negyedik játszmában produkálta. Ötletes és gyors játékukkal ismét zavart keltettek az eperjesi térfélen, s végig vezetve 25:17-re nyerték a játszmát. Úgy tűnt, lendületük kitart a mérkőzés végéig. Az ötödik, döntő szett 3:1-es hazai vezetéssel kezdődött. A vendégek kiegyenlítettek ugyan, de a komáromi gárda ismét kétpontos előnyre tett szert: 11:9. A vendégek egyenlítettek, majd kétszer egy ponttal vezettek. 14:14 után azonban a szurkolószívet próbára tevő feszültségben az eperjesieké lett a következő két pont, így a szettet 16:14-re, a meccset 3:2-re nyerték.

A komáromi gárda lelkes és jó játékával egy hajszállal közelebb állt a győzelemhez, de a nagy akarás és a pszichikai teher ezúttal megakadályozta a sikert. A játékvezetés is hagyott kívánni valót maga után.

Másnap már sokkal egyértelműbb volt az eperjesiek fölénye, akik három játszmában, simán nyerték a döntő negyedik mérkőzését. Az első szettet 25:21-re, a másodikat 25:23-ra, a harmadikat 25:14-re nyerték a vendégek.

A komáromi közönség így is hősként ünnepelte csapatát, amely nagyszerűen helytállt a bajnokságban. Németh Ödön, a komáromiak másodedzője így fogalmazott: „A csapat életre szóló sikert ért el, ami szurkolóink érdeme is. Ezüstérmünk megérdemelt, és az arany is méltó kezekbe került.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?