Az év sportolóit díjazták Gútán

Szemet gyönyörködtetően látványos show-műsorral köszöntötték Gúta legjobb sportolóit.

Szemet gyönyörködtetően látványos show-műsorral köszöntötték Gúta legjobb sportolóit. A városi művelődési központ színháztermében megtartott kétórás gálán mintegy kilencven sportolót díjaztak.

Három kategóriában osztották ki a díjakat, míg a tizenöt év alatti és feletti kategóriába sávokra osztva jutalmazták a sportolókat, a csapatoknál sorrendet állítottak fel. Külön kategóriát hoztak létre azok számára, akik gútaiként más városok sportcsapataiban versenyeznek. Az Év sporteseményét is kihirdették. Idén ezt az elismerést a BC Knives kosárlabdaklub érdemelte ki a tavalyi, immár tizedik streetballtornájával, amit rekordszámú részvétellel tartottak meg. Forró Tibor, a szervezet elnöke kiemelte, hogy az elmúlt egy évtizedes tevékenységük a vezetőségi tagok és a segítők nélkül nem valósulhatott volna meg, így ez a különdíj mindannyiukat illeti.

Kárpáty Ernő, a gútai önkormányzat sport- és ifjúságnevelési bizottságának elnöke megnyitó beszédében sportemberként az ifjú követőihez szólt, kiemelte, olyan, mintha ő maga is még az eredményes sportolók díjazottja lenne. Ezzel összefüggésben sokkal közelebb érzi magához a növendékek nehézségeit, a motiváltság időnkénti hiányát, és a küzdelmeket is értékeli. Kárpáty szavai szerint a gála lehetőséget teremt a sportolóknak a találkozásra és a párbeszédre, ami főleg a mai rohanó világban ritkaság. A 2017-es sportsikereket a bizottsági elnök nemcsak Gúta, hanem a régió számára is láttatni kívánta, ezért is szerette volna sportünneppé tenni a műsort, amelyben látványos japán kardvívó-bemutató, és a For You acapella együttes lépett fel. Kárpáty elérte, hogy megjelent a gálán a sokszínűség, Gúta páratlanul sokrétű sportéletének tükre.

„Ha alázatosak és kitartók vagytok, a sport olyan szerves részévé válhat életeteknek, amivel sikereket érhettek el, és azzal másoknak is adhattok-adtok. Megajándékoztok minket a lehetőséggel, hogy büszkék lehessünk rátok, hogy büszkék lehessünk arra, hogy gútaiak vagyunk. Életetekkel, eredményeitekkel példát mutattok a társaitoknak és minden embernek. Így formáltok összetartóvá, jobbá egy közösséget, egy egész várost” – mondta Kárpáty Ernő.

A díjakat a sportbizottsági elnök mellett Horváth Árpád polgármester adta át, aki beszédében az ifjú sportolók kitartó munkáját dicsérte, valamint kiemelte, hogy a sportsikerek a megosztottságot is eltüntetik, s ez olyan csoda, amire Gútának is szüksége van.

A díjazottak névsora a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?