Az éllovast fogadja a DAC

Szombat délután (14.00) a labdarúgó Fortuna Liga alapszakaszának utolsó, 22. fordulójában a DAC a listavezető nagyszombati Spartakot fogadja. Rangadó lesz a javából, mert tavasszal még mindkét csapatnak hibátlan a mérlege.A DAC és a Spartak is két győzelemmel kezdte a tavaszi idényt.

Szombat délután (14.00) a labdarúgó Fortuna Liga alapszakaszának utolsó, 22. fordulójában a DAC a listavezető nagyszombati Spartakot fogadja. Rangadó lesz a javából, mert tavasszal még mindkét csapatnak hibátlan a mérlege.

A DAC és a Spartak is két győzelemmel kezdte a tavaszi idényt. A dunaszerdahelyiek előbb idegenben a Senicát, majd otthon a nagymihályiakat győzték le egyaránt 2:0-ra, a nagyszombatiak pedig előbb az aranyosmarótiak otthonában nyertek 4:1-re, majd hazai pályán 1:0-ra verték a sereghajtó Senicát. A Spartak ezzel (az őszi szezon végét is figyelembe véve) sorozatban negyedik meccsét nyerte meg, a dunaszerdahelyiek pedig nyolc bajnoki óta veretlenek.

Ebben a szezonban még csak egyszer találkozott a két csapat, Nagyszombatban szeptemberben 2:0-ra a hazaiak győztek.

Kristián Koštrna, a dunaszerdahelyiek hátvédje korábban a Spartaknál játszott, most azonban abban bízik, hogy a sárga-kékeké lesz a három pont. „Talán nincs annyi tapasztalatunk, mint az ellenfélnek, de ha összpontosítunk és végrehajtjuk azt, amit az edző kér tőlünk, akkor nyugodtan diadalmaskodhatunk. Ez abból a szempontból is jó lenne, hogy a bajnokság egy kicsit ismét nyílttá válna. Ha otthon tartjuk a három pontot, akkor nyolcra csökkentjük az előnyüket, ami nem olyan nagy különbség. Így mi, de a Slovan vagy a zsolnai csapat is beérhetné őket” – nyilatkozta a 24 éves játékos a klub honlapjának.

A sárga-kékek és a piros-feketék egyébként a közeljövőben újra találkoznak, a Szlovák Kupa negyeddöntőjében ugyanis március 13-án Nagyszombatban lép pályára a DAC.

Az is biztos, hogy a két csapat a felsőházban is még kétszer pályára lép egymás ellen. A felső- és az alsóház mezőnye és programja a mai forduló után alakul ki véglegesen.

Dunaszerdahelyen ünnepélyesen hangoltak a derbire, pénteken ugyanis megnyílt a DAC-múzeum és a szurkolói bolt. A múzeum legértékesebb ereklyéi az 1987-ben megnyert Csehszlovák Kupa-trófea és egy 1908-ból származó jelvény. „Amikor megnyertük a kupát, nem is volt alkalmam rendesen megnézni. Már látszik rajta, hogy megkoptatta az idő, de remélem, hamarosan új trófeák is kerülnek mellé” – mondta a megnyitón Pecze Károly, aki edzőként kupagyőzelemig vezette a DAC-ot. A kupa megszerzése nem mindennapi fegyvertény, hiszen vándorserlegről van szó, amely a DAC diadala után sok egyéb klub birtokába is került. A gyűjtemény másik különlegességét, az 1908-ban készült DAC-kitűzőt egy drukker, Csóka György bocsátotta a DAC-múzeum rendelkezésére.

A múzeum mellett modern fanshop is nyílt a dunaszerdahelyi stadionban, ahol egyéb ajándéktárgyak mellett már a kifejezetten a DAC számára tervezett, a hivatalos klubszínekben pompázó új sárga-kék mezek is megvásárolhatók.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?