Az edzőknek a lét a tét

Milánó. Ma este a 256. milánói rangadóra kerül sor, amely arról hivatott dönteni, hogy az Internazionale vagy az AC Milan lép-e pályára a labdarúgó Bajnokok Ligája május 28-i döntőjében. A két csapat első találkozója 0:0-ra végződött.

Milánó. Ma este a 256. milánói rangadóra kerül sor, amely arról hivatott dönteni, hogy az Internazionale vagy az AC Milan lép-e pályára a labdarúgó Bajnokok Ligája május 28-i döntőjében. A két csapat első találkozója 0:0-ra végződött.

A találkozó pikantériája – a városi rivalizáláson túl –, hogy a rangadó akár a két vezetőedző sorsáról is dönthet. Az Internazionalénak és Hector Cúpernek a BL az egyetlen esélye, hogy idén nyerjen valamilyen rangos trófeát. Az Olasz Kupából kiestek a kék-feketék, míg a bajnokságban a Juventus behozhatatlan előnyre tett szert. Ráadásul Massimo Moratti, a klub elnöke kijelentette: az argentin mesternek távoznia kell, ha nem jut a fináléba a csapat.

Az AC Milan a csalódást keltő 3. helyen áll a Serie A-ban, így Carlo Ancelotti is csak a BL-győzelemmel mentheti meg állását, habár az Olasz Kupát még megnyerheti együttesével.

Alig két héttel ezelőtt az AC Milan egész középpályás sora sérültlistán szerepelt, de a várva várt szuperrangadóra szinte mindenki harcra kész. A holland Clerence Seedorf, a portugál Manuel Rui Costa és a brazil Serginho is felépült, így egyedül Andrea Pirlóra nem számíthat Ancelotti. Massimo Ambrosini letöltötte eltiltását, így akár ő is pályára léphet.

Az Internél ugyan mindössze egy futballistát kell nélkülöznie Cúpernek, de az éppen Christian Vieri, az olasz bajnokság gólkirálya. Jó hír viszont, hogy Cristiano Zanetti eltiltása után visszatérhet a középpályára.

Cúpernek taktikai szempontból még egy komoly problémával kell számolnia. Hét olyan játékosa van, aki sárga lap esetén kénytelen lesz kihagyni a manchesteri finálét. ĺgy pedig nehéz lesz megállítani Filippo Inzaghit és az ukrán Andrij Sevcsenkót.

Az első találkozón az AC Milan „hazai pályán” csak gól nnélküli döntetlent ért el, de lehet, hogy ez az eredmény mégis a kiírás szerinti vendéglátóknak kedvezett. Mivel mindkét együttes a San Siróban fogadja ellenfeleit, így az AC Milan a visszavágón is otthon lesz, de ha gólt szerez, az mégis idegenben lőtt találatnak számít majd, ami adott esetben döntőnek bizonyulhat.

Az Inter csak akkor juthat a fináléba, ha megnyeri a rangadót. A döntetlen minden esetben vetélytársának kedvez, kivéve a 0:0-át, akkor hosszabbításra kerül sor. Mindenesetre a kék-feketéknek erőt adhat, hogy a visszavágót mindössze 9 ezer Milan-szurkoló tekintheti meg.

A két együttes összesített egymás elleni mérlege: 255 mérkőzés, 97 AC Milan-győzelem, 70 döntetlen, 87 Internazionale-siker.

A 20.45-kor kezdődő mérkőzést a francia Gilles Veissiere vezeti, és a JOJ Televízió élőben közvetíti.

Várható kezdőcsapatok

INTERNAZIONALE: Toldo–F. Cannavaro, Materazzi, Cordoba–J. Zanetti, Di Biagio, C. Zanetti, Emre, Coco–Crespo, Recoba. AC MILAN: Dida– Costacurta, Nesta, Maldini, Kaladze–Brocchi, Gattuso, Seedorf, Rui Costa–Sevcsenko, F. Inzaghi.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?